Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca obri l’etapa 8 de la Ruta de Pedra en Sec GR-221

El Consell de Mallorca obri l’etapa 8 de la Ruta de Pedra en Sec GR-221

(19/07/2016)

El president Ensenyat i la consellera Espeja han inaugurat avui aquest tram que va des del Refugi del Pont Romà de Pollença al Port de Pollença

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat,  la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, acompanyats del batle de Pollença, Miquel Àngel March, i el regidor de Medi Ambient, Bartomeu Cifre, han inaugurat oficialment avui dematí l’etapa 8 de la Ruta de Pedra en Sec GR-221 que va des del Refugi del Pont Romà fins al Port de Pollença.

 

En total, des del Departament de Medi Ambient s’han senyalitzat i s’han arreglat prop de 7 quilòmetres de ruta perquè els senderistes pugui gaudir d’aquest passeig entre Pollença i el Port i que permet que la Ruta de Pedra en Sec acabi a la mar.

 

El president Ensenyat ha recordat que un dels objectius del pacte de governabilitat és obrir tot el GR-221 per dinamitzar-lo i ha senyalat que “l’obertura d’aquesta etapa és un punt més aconseguit pero que ja hem de pensar més enllà i fer feina per poder arribar fins al cap de Formentor”.

 

Per altra banda, la consellera Espeja ha destacat “la importància d’obrir aquesta etapa que permet que a la fi la Ruta de Pedra en Sec arribi fins a la mar”. Així mateix ha dit que des del Departament de Medi Ambient es segueix fent feina per “tram a tram poder obrir tot el GR-221 i retornar a la ciutadania els seus camins públics”.

 

Amb aquesta nova etapa senyalitzada, 156,2 quilòmetres del GR-221 queden oberts, un 52,1% dels prevists pel Pla Especial vigent, que en contempla 300. A més el Consell de Mallorca, ha reactivat la Ruta Artà Lluc perquè també es pugui obrir aquesta legislatura i s’ha començat a treballar en les rutes del sud de l’illa per unir Andratx-Ses Salines-Artà.