Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca oferirà un seminari sobre la gestió esportiva davant els reptes de la crisi sanitària

El Consell de Mallorca oferirà un seminari sobre la gestió esportiva davant els reptes de la crisi sanitària

(29/05/2020)

El programa tracta actuacions ja realitzades per part de federacions i serveis municipals d’esports així com de les noves necessitats davant la situació actual marcada per la COVID-19

La Direcció Insular d’Esports organitza per al pròxim dimarts 2 de juny a les 18 hores un nou seminari, aquesta vegada en modalitat telemàtica, del Pla d’Assessorament de l’Observatori Esportiu del Consell de Mallorca. L’objectiu és oferir informació a personal tècnic, ajuntaments, clubs o federacions de l’illa sobre la gestió esportiva en el marc de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 per tal que es puguin adaptar com més aviat millor a la nova situació. 

Així, es parlarà de mesures preses durant l’estat d’alarma i dels reptes de la nova situació per a federacions, instal·lacions esportives i serveis municipals, entre altres qüestions. 

El col·loqui «Reinventar-se a l'esport» tendrà com a ponents a Raúl Chapado, president de la Real Federación Española de Atletismo; Juanjo Talens, president Federació de Bàsquet de les Illes Balears; i Montserrat Genestra, cap d’Àrea de Gestió de l’IME de l’Ajuntament Palma. Estarà moderat per Maria Mayans, cap d'esports de IB3, i les persones assistents podran fer preguntes i participar en el debat. 

Les persones interessades poden inscriure’s a https://bit.ly/ReinventarEsport


El contingut del seminari serà el següent:

«Gestió esportiva en els entorns complexos». Raúl Chapado, president de la Real Federación Española de Atletismo.

  •  Mesures preses per la RFEA per combatre la crisi generada per la covid-19.
  • Visió de futur per a l’esport en general i específic (atletisme) de com afectarà el panorama esportiu espanyol. 
  •  Importància de la innovació en la gestió esportiva en entorns complexos com l’actual. Aposta de futur de la FREA en innovació o transformació de l‘atletisme social i la competició.

«La importància de les federacions esportives davant els reptes del futur immediat». Juanjo Talens, president Federació de Bàsquet de les Illes Balears.

  • Consideració d’agent únic per un esport en un territori.
  • Revisió del model actual: administracions públiques, federacions i clubs esportius.
  • Aspectes clau per afrontar la nova realitat.

«Crisi covid-19. La gestió i l’adaptació dels equipaments i serveis esportius públics». Montserrat Genestra, cap d’Àrea de Gestió de l’IME de l’Ajuntament Palma.

  • Calendari de desescalada (fases).
  • Revisió i adaptació al nou escenari.
  • Pros i contres del que suposa.