Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca posarà en servei a partir de demà el nou pas superior que uneix les poblacions del Pla de na Tesa i Son Ferriol

El Consell de Mallorca posarà en servei a partir de demà el nou pas superior que uneix les poblacions del Pla de na Tesa i Son Ferriol

(30/04/2015)

Aquesta estructura forma part del projecte del tram III del desdoblament de la carretera Ma-30

El Departament d’Urbanisme i Territori del Consell de Mallorca obrirà al trànsit demà divendres, 1 de maig, el pas superior nou que uneix les carreteres Ma-30 i la Ma-3013 i, en concret , les poblacions del Pla de na Tesa i Son Ferriol (Palma). Aquesta estructura forma part del projecte del tram III de desdoblament de la carretera Ma-30, que està previst que conclogui totalment a finals de maig.

El pont substitueix la rotonda que unia ambdós nuclis urbans de Palma i Marratxí. Durant les obres, els veïns d’aquestes zones han hagut d'utilitzar rutes alternatives.

El pas superior, construït mitjançant una estructura mixta ―metàl·lica i formigó― amb dos trams i pila central, uneix dues petites rotondes laterals a la via, que distribueixen adequadament els moviments de connexió entre les dues carreteres. De les rotondes parteixen els ramals d'incorporació i sortida al tronc de la via ràpida i les connexions a la carretera Ma-3013.

En concret, el pont nou té una amplada de 12 metres, amb una calçada de 6 metres amb dos carrils, dos vorals de 0,50 metres, un carril bici de 2,50 metres i una vorera d’1 metre.

També està dotat de pantalles acústiques de metacrilat situades a la vora del tauler. El pas superior també disposa d’enllumenat i diverses canalitzacions per al pas de serveis a fi de mantenir i millorar els que ja passen per la via.

 

La Direcció Insular de Carreteres demana disculpes als veïnats per les molèsties causades metre han durat les obres.