Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca presenta al Govern el seu nou model de carreteres

El Consell de Mallorca presenta al Govern el seu nou model de carreteres

(18/11/2015)

El president del Consell, Miquel Ensenyat, i la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s'han reunit avui amb el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern, Vicenç Vidal i el president de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, Antoni Alorda.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal i el president de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, Antoni Alorda, s’han reunit avui amb el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i part del seu equip de govern.

 

La consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, els ha traslladat els canvis que planteja per la carretera Llucmajor-Campos, de la qual “s’eliminarà la rotonda elevada programada i se’n farà una via de servei més reduïda”, entre d’altres intervencions respecte del projecte inicial que faran que el “desdoblament” tingui un “menor impacte ambiental” i un menor pressupost. Només la rotonda “ja costava 6 milions d’euros” ha recordat Garrido.

 

Es tracta d’uns canvis que el conseller Vidal que ha valorat “positivament” recordant que el desplegament plantejat la legislatura passada suposava un “fort impacte ambiental” fet pel qual s’ha mostrat “satisfet” del “canvi de model i d’orientació” del Consell Insular de Mallorca en matèria de carreteres. “S’abandona el projecte d’autopista” i s’aposta per petites intervencions en diferents vies desestimant els grans projectes, s’ha congratulat Vidal, després de la trobada amb els representants de la institució insular.

 

Tot i això, el conseller ha insistit en que tots els projectes es revisaran per part de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears des del “punt de vista tècnic” després que Garrido hagi anunciat que és probable que a finals del mes de gener de l’any que ve ja estigui enllestit un primer esborrany de la carretera Llucmajor-Campos.

 

Vicenç Vidal s’ha mostrat satisfet amb la trobada i ha volgut destacar la importància de “restablir el diàleg” amb totes les administracions per tal de “coordinar” l’acció de govern.