Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca presenta la creació d’un vial cívic a Alaró

El Consell de Mallorca presenta la creació d’un vial cívic a Alaró

(25/01/2019)

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca ha presentat aquest dijous la I fase del projecte que planteja la creació d’un vial cívic a la carretera d’Alaró (Ma-2022), des de la sortida d’Alaró al km 3,7 fins a l’avinguda de la Constitució al km 4,2 i arriba fins a l’encreuament d’Orient. Aquest projecte té com a intenció ser la I fase de l’eix de comunicació entre Alaró i l’estació ferroviària de Consell.


D’aquesta manera, l’obra consisteix en la construcció d’un passeig d’un total de 510 metres, amb uns 2,5 metres d’amplada pavimentat, al marge esquerre de la carretera d’Alaró. Aquesta actuació implica el rebliment de la cuneta actual, un sistema nou de drenatge, arbrat i enllumenat públic.
El pressupost estimat del projecte és de 450.000 euros. A més, s’espera que la I fase de la creació d’un eix cívic a Alaró surti a licitació el febrer i que s’executi durant el maig. 


La consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha explicat aquest dijous horabaixa a l’Ajuntament d’Alaró el projecte, ja que, segons les paraules de Garrido, «estam davant d’un projecte que té una demanda molt concreta, que és pacificar el trànsit en una zona d’alta perillositat». Garrido ha afegit que «la intenció és frenar els cotxes i convertir la carretera en una via urbana on conviuran els vianants i els vehicles».

També han assistit a la reunió amb els veïnats i amb les autoritats del municipi el director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, i el batle d’Alaró, Guillem Balboa. 

Fases futures del projecte
Pel que fa a les pròximes fases del projecte de creació d’un eix cívic a Alaró, es plantegen opcions diverses per construir una rotonda a l’alçada de l’encreuament d’Orient. Aquesta serà la II fase de l’obra, que encara es troba en una etapa d’estudi, per ubicar-la al millor emplaçament possible. 
D’una banda, la rotonda pretén reduir el trànsit de vehicles per convertir l’àrea en una zona de tractament urbà. I de l’altra, proporcionar seguretat al desviament d’Orient que, en aquests moments, és perillós. 


Quant a la participació del Govern de les Illes Balears a partir dels Serveis Ferroviaris de Mallorca, acabaran les obres del vial cívic que arribarà a l’estació de Consell i connectarà així Alaró i l’estació ferroviària.


El director general de Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Jaume Mateu, ha explicat que «l’aprovació recent de la Llei de camins per part del Parlament reconeix la figura dels camins ferroviaris i ,explícitament, inclou el camí ferroviari Consell-Alaró».


El director ha indicat que aquesta cobertura legal «és la que ens permet ara iniciar el procés per recuperar el camí. Així, la primera fase és la identificació de la traça de l’antiga via, per després definir el projecte de camí ferroviari Consell-Alaró a executar.»


A més a més, Mateu ha assegurat que «el projecte s’ha de concretar des de la coordinació administrativa entre el Govern i el Consell de Mallorca, per la seva competència en l’àmbit de carreteres, i des de la participació».