Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca rebrà les competències de gestió del Museu de Mallorca el gener de 2019

El Consell de Mallorca rebrà les competències de gestió del Museu de Mallorca el gener de 2019

(31/08/2018)

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres iniciar el procediment per fer efectiva la delegació de competències de gestió del Museu de Mallorca al Consell de Mallorca. Unes competències que exerceix actualment la Conselleria de Cultura del Govern balear i que passaran a mans del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell. El vicepresident primer, Francesc Miralles, s’ha mostrat satisfet perquè el traspàs de competències permetrà «acostar els serveis a la ciutadania i que el Consell exerceixi les seves competències plenes en l’àmbit cultural a Mallorca».

«Des que va començar la legislatura hem reclamat la gestió directa de les infraestructures culturals de referència de la nostra illa, entre les quals es troba el Museu de Mallorca», explica el vicepresident primer i conseller executiu de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, «perquè volem exercir el lideratge cultural que ens pertoca com a institució amb competències plenes en l’àmbit cultural i patrimonial a Mallorca, i optam per una estreta col·laboració i coordinació institucional a tots els àmbits».

 

Miralles ha recordat que el Consell de Mallorca i el Govern balear fa més de vuit mesos que fan feina en la transferència de recursos econòmics i de personal del Museu de Mallorca, un procés en el qual han participat representants de les conselleries de Cultura de totes dues institucions i que ha estat coordinat per l’equip de Pilar Costa des de la Conselleria de Presidència del Govern. Unes negociacions que també s’han traslladat a Madrid, en una reunió el passat mes de febrer amb el director general de Belles Arts i Patrimoni del Ministeri de Cultura, ja que el Museu de Mallorca és una infraestructura de titularitat estatal.

 

Per al vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell «disposar del Museu de Mallorca permetrà aprofundir en les polítiques de gestió i divulgació del nostre patrimoni arqueològic. Alhora, el Museu de Mallorca ha de ser una infraestructura de referència que ens ajudarà a avançar en el disseny d’una política museística per a tota l’illa. Serà fonamental per elaborar un discurs museístic en l’àmbit de Mallorca, que ha de ser capaç d’integrar també les diferents iniciatives municipals que s’impulsen».

 

La delegació de competències de gestió del Museu de Mallorca al Consell de Mallorca també inclou la Secció Etnològica de Muro, el Museu Monogràfic de Pollentia i els magatzems de Son Tous. La iniciativa aprovada avui en Consell de Govern es presentarà davant la Comissió Tècnica Interinsular, que ha de proposar al Parlament l’aprovació d’una llei que es preveu que sigui efectiva l’1 de gener de 2019.