Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca recomana precaució als senderistes que transitin per la serra de Tramuntana

El Consell de Mallorca recomana precaució als senderistes que transitin per la serra de Tramuntana

(23/04/2015)

La institució insular lamenta profundament els desgraciats accidents que han tengut lloc en la pràctica d’aquesta activitat i reitera la importància d’adoptar mesures de seguretat i seguir les indicacions a l’hora de sortir d’excursió

Davant els darrers accidents que s’han produït aquestes darreres setmanes a la serra de Tramuntana, el Consell de Mallorca lamenta profundament els desgraciats accidents que han tengut lloc en la pràctica d’aquesta activitat. A més, demana als excursionistes precaució a l’hora de transitar per la muntanya i reitera la importància d’adoptar mesures de seguretat i de seguir les indicacions a l’hora de sortir d’excursió.

Pel que fa als senderistes, el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca recorda que aquesta institució promou una xarxa de rutes senderistes degudament senyalitzades, com la Ruta de Pedra en Sec (GR 221), la Ruta Artà-Lluc (GR 222) i  rutes familiars.

El Consell de Mallorca aconsella:

- Transitar pels camins senyalitzats i seguir totes les indicacions.

- Programar la ruta amb antelació i recopilar la major informació possible de l’itinerari triat, tenint en compte el nivell de dificultat, la duració, les especificitats del camí, etc. A la pàgina web del Consell de Mallorca <www.conselldemallorca.net/mediambient/pedra>, es troba tota la informació relativa als itineraris oberts i senyalitzats per aquesta institució, amb actualitzacions periòdiques i amb notificacions de les incidències més importants a la pàgina de Facebook de Pedra en Sec i Senderisme.

- Dur l’equipament idoni, roba i calçat apropiat per a la pràctica senderista i provisions d’aigua i menjar en funció de la duració del recorregut.

- Incloure un equip bàsic de primers auxilis i el telèfon mòbil per notificar qualsevol incident cas d’emergència.