Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca redueix l’assistència a les fires turístiques els anys 2024 i 2025

El Consell de Mallorca redueix l’assistència a les fires turístiques els anys 2024 i 2025

(26/06/2024)

Així ho ha anunciat el president Llorenç Galmés durant el debat de política general, on també ha donat a conèixer la compra de l’edifici de les Germanetes dels Pobres per un import d’11 milions d’euros

L’any que ve el Consell de Mallorca reduirà l’assistència a 11 fires turístiques nacionals i internacionals, un descens del 68 % respecte del 2019, quan la institució va anar a 34 cites turístiques. Així mateix, enguany també hi ha una davallada, ja que la institució insular participarà a 24 de les 29 fires previstes. Així ho ha anunciat el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, durant el debat de política general que s’ha celebrat aquest dimecres. Galmés ha afirmat que la institució insular «ja ha començat la transició cap a un nou model de promoció i posicionament de l’illa als mercats internacionals i nacional».

En la seva intervenció, Llorenç Galmés ha assegurat que «el desafiament principal al qual s’enfronta Mallorca és el de gestionar els fluxos turístics per lluitar contra la saturació que patim en determinats moments de l’any». En aquest sentit, Galmés ha destacat que el replantejament del model de promoció turística de Mallorca, la reducció del sostre de places turístiques de 430.000 a 412.000 i el pla de lluita contra l’oferta il·legal «són mesures valentes, consensuades amb el sector, i mai abans adoptades, per garantir la convivència entre els residents i els visitants».

Compra de les Germanetes dels Pobres

En matèria de benestar social, el president Galmés ha anunciat que el Consell de Mallorca ja ha comprat l’edifici de les Germanetes dels Pobres, a Palma, per un import d’11 milions d’euros. Amb aquesta adquisició, Mallorca disposa de 50 places públiques residencials més, segons ha explicat Galmés. Un edifici que, ha dit, es destinarà a un ús social.  

D’altra banda, el president del Consell de Mallorca ha afirmat que s’ha posat a la venda la finca de Puntiró, que es va adquirir l’any 2018, però que mai s’ha pogut destinar com a centre de menors, perquè no en compleix els requisits. En aquest sentit, ha assegurat que el Departament de Benestar Social està cercant un solar o habitatges per incorporar places noves a la xarxa d’acolliment infantil. 

Mobilitat sostenible

Al llarg de la seva intervenció, el president Llorenç Galmés ha subratllat que «en aquest primer any de mandat el Consell de Mallorca ha fet una aposta clara i decidida per la mobilitat sostenible». Galmés ha destacat que aquest estiu estarà acabat el pla d’aparcaments dissuasius per fomentar l’ús del transport públic. Es tracta d’una inversió de 20 milions d’euros per construir aparcaments estratègicament ubicats als voltants de les estacions de bus i tren a una trentena de municipis de la nostra illa, inclòs Palma.  

A més, el president de la institució insular ha assenyalat que «gràcies al Decret de simplificació administrativa aprovat recentment pel Govern, es podran habilitar estacionaments en sòl rústic durant vuit mesos a l’any, donant una resposta àgil i eficient als problemes de saturació que pateixen alguns municipis. És una iniciativa cabdal pel foment del transport públic».

Així mateix, el president Galmés ha anunciat que al llarg del mandat es construiran una vintena de vials cívics, que s’estendran al llarg de 50 quilòmetres per tota l’illa, destinats a ciclistes i vianants. Un projecte que suposarà una inversió de 40 milions d’euros. Galmés ha detallat que «en aquests moments està en construcció un vial cívic entre Binissalem i Inca d’uns 5 quilòmetres i una inversió de prop de 4 milions d’euros».

El president del Consell de Mallorca també ha anunciat que el mes d’octubre començaran les obres de reforç del ferm a la via de Cintura que tindran un cost d’11 milions d’euros. 

Obertura de Bellpuig

En l’àmbit cultural, el president del Consell de Mallorca ha anunciat per aquest estiu  l’obertura al públic de Bellpuig, «complint amb la paraula donada», segons ha dit. El passat mes d’octubre es va col·locar la campana al monestir d’Artà, quatre anys després de la donació que en va fer el municipi Os de Balaguer, com a símbol d’agermanament. Així mateix, s’han elaborat panells explicatius que s’instal·laran a la zona. 

D’altra banda, el president Galmés ha defensat que «l’artesania és un patrimoni que també hem de conservar». En aquesta línia, ha afirmat que a finals d’any la Marca Artesania de Mallorca serà una realitat. Un segell distintiu que, segons ha dit Galmés, «protegirà els productes artesans i tradicionals, i que donarà a conèixer la marca Mallorca arreu del món, com a sinònim de qualitat».