Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca reforça el sector cultural de Mallorca amb una aportació extraordinària de 500.000 €

El Consell de Mallorca reforça el sector cultural de Mallorca amb una aportació extraordinària de 500.000 €

(23/04/2020)

La presidenta Catalina Cladera i la vicepresidenta Busquets asseguren la mesura davant els representants de la Plataforma Crea, que permetrà pal·liar en part els efectes negatius causats per la crisi de la COVID-19

El Consell de Mallorca destinarà una partida de 500.000 € per a un conjunt d'ajudes extraordinàries al sector cultural de Mallorca, per estalonar empreses i professionals davant les pèrdues econòmiques enregistrades per l'aturada d'activitat a la qual s'han vist forçats per la crisi de la COVID-19.

La mesura prevista pel Consell ha estat presentada als representants del sector aplegats a la Plataforma CREA, que s'han reunit per videoconferència amb la presidenta Cladera, la vicepresidenta Bel Busquets, i la directora insular Maria Pastor, dins la ronda de reunions que manté la Institució amb representants de tots els sectors productius, socials i empresarials de Mallorca. Una ronda de trobades que parteix de la voluntat d'unir tota la societat de Mallorca en un Pacte per la Reconstrucció Social i Econòmica de l'illa, expressada per Catalina Cladera en el decurs de la seva intervenció en el ple extraordinari del Consell celebrat el passat dia 16 d'abril.

El Consell preveu convocar una única convocatòria extraordinària per aquesta ajuda immediata, dirigida a empreses i autònomes del sector cultural, amb l'objecte que el finançament resultant pugui arribar de manera àgil als destinataris. L'ajuda d'emergència s'uneix a altres mesures dirigides a estalonar el sector cultural, que inclou l'allargament de terminis d'algunes de les convocatòries ja en marxa, i la incorporació d'un mecanisme de bestretes que permetrà anticipar part de les quantitats compromeses.

El Consell ha manifestat el seu interès per seguir reforçant el paper de la cultura i dels professionals que fan feina en el sector en una fase posterior a la de l'emergència actual. En aquesta feina també es preveu que les diferents administracions públiques que disposen de romanents per despesa corrent, els puguin emprar en part per fomentar iniciatives culturals, com a part de les despeses de caràcter social i de reconstrucció del teixit econòmic que es preveuen en el Reial Decret 10/2020 de 31 de març, aprovat pel Consell de Ministres.

La Plataforma Crea, representa més de 70 empreses de diferents àrees de la indústria cultural, des de la creació literària, la musical, l'escènica, l'audiovisual o l'artística. A la reunió virtual hi han participat Carles Molinet, portaveu i representant del sector d'arts escèniques; Miguel Àngel Sancho, representant del sector de música; Frederic Pinya, de part del sector de les galeries d'art; Marta Hierro, pel sector audiovisual i Gracià Sánchez, representant del sector editorial.