Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca renova la línia d’ajuts a gimnasos i escoles esportives i de dansa afectats per les mesures de restricció per la COVID-19

El Consell de Mallorca renova la línia d’ajuts a gimnasos i escoles esportives i de dansa afectats per les mesures de restricció per la COVID-19

(20/03/2021)

Suma uns altres 750.000 euros a l’ajuda inicial d’1,5 milions d’euros que es va llençar el passat 31 de gener. Els sol·licitant poder tramitar les seves demandes a partir de demà diumenge, de forma telemàtica al web www.ajutsmallorca.com. Aquest dissabte s’ha efectuat un nou pagament del conjunt d’ajudes en vigor per valor d’1.377.000 euros, fet que incrementa el total d’ajudes abonades fins els 12 milions d’euros a 6.339 sol·licitants.

El Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, a través de la Fundació Turisme Mallorca, obre la segona convocatòria de subvencions dirigida a empreses de foment de l’activitat esportiva, gimnasos i acadèmies de dansa. La finalitat és aportar liquiditat als centres esportius, que han hagut de restringir o aturar la seva activitat a causa de les mesures limitatives decretades per al control de la pandèmia a Mallorca.

Les empreses o autònoms sol·licitants poden optar a un ajut de 3.000 euros (amb un màxim de 6.000 per persona beneficiària, és a dir, dos establiments màxim per persona). I les sol·licituds es poden presentar de manera telemàtica a través del web habilitat per aquest efecte, www.ajutsmallorca.com, a partir d’aquest diumenge 21 de març. A aquest web també s’hi troben les bases de la convocatòria que s’han publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en l’edició d’avui dissabte.

El crèdit previst per aquesta segona convocatòria és de set-cents cinquanta mil euros (750.000 €) amb càrrec al pressupost de la Fundació Mallorca Turisme, quantitat que se suma al milió cinc-cents mil euros (1.500.000 €) de la primera convocatòria per aquest sector, que es va posar a disposició dels sol·licitants el passat 31 de gener.

Les persones físiques o entitats sol·licitants han de reunir una sèrie de requisits com ser titulars o concessionàries d’un gimnàs o escola de dansa oberta fins a l’11 de gener de 2021, quan s’adopta l’Acord del Consell de Govern de la CAIB amb el qual s’aprova el tancament dels gimnasos i les escoles de dansa a Mallorca per contenir el brot epidèmic de la pandèmia causada per la covid-19, o,  en cas de no estar obert, que tinguin vigent un expedient de regulació temporal de l’ocupació (ERTO). Poden tenir la categoria de instal·lacions esportives, escoles i serveis de perfeccionament de l’esport no superior, i en el cas de les escoles de dansa, han de cobrir l’ensenyament de formació i perfeccionament professional, no superior.

Tramitació i pagaments àgils a través de la Fundació Mallorca Turisme

Aquest dissabte també s’ha fet efectiu un nou pagament d’ajudes de les diverses convocatòries per valor d’1.377.000 euros a més de 600 sol·licitants.  Per ara, la Fundació ja ha pagat 11.750.000 euros amb els quals s’han beneficiat 6.339 empresaris i autònoms dels sectors afectats.

Des del passat desembre, el Consell de Mallorca ha posat a disposició de la ciutadania recursos públics per ajudar a superar la complicada situació econòmica que ha deixat la pandèmia en les empreses de l’illa. Restauració, distribució majorista, discoteques, gimnasos, empreses d’organització d’esdeveniments, empreses i autònoms del sector de la cultura, firaires i balnearis són els sectors beneficiats amb ajudes directes que s’han anat distribuint en diferents convocatòries fins aquesta d’avui.

El finançament de les línies d’ajut es realitza conjuntament entre el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca i ja han permès habilitar partides directes per valor de 26 milions d’euros.

La tramitació de les ajudes, dutes a terme per la Fundació Mallorca Turisme, s’està fent de manera àgil. El mes de gener es va crear una oficina específica per gestionar, tramitar i concedir de la manera més senzilla i ràpida possible tots els ajuts per a la reactivació econòmica que contribuiran a pal·liar la situació generada per la pandèmia de la covid-19. 

Aquesta oficina també servirà per a gestionar part dels Ajuts al teixit empresarial municipal que financen el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments de Mallorca que en global suposarà una inversió mínima de 22 milions d’euros, que també revertiran al teixit empresarial i comercial de cada municipi, en compensació pels greuges econòmics causats per la pandèmia.