Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca s'ofereix al Govern per col•laborar en la rebuda de persones refugiades a l'illa

El Consell de Mallorca s'ofereix al Govern per col•laborar en la rebuda de persones refugiades a l'illa

(20/07/2018)

Des de la institució aplaudim el gest del Govern de les Illes Balears, acollint a les persones rescatades per Proactiva Open Arms a 80 milles de la costa de Líbia. De les tres persones que es van trobar en el naufragi, hi han un nin petit i una dona morts i una supervivent.

També volem fer pública la nostra repulsa a l'actuació dels pressumptes guardacostes de Líbia, i al que està passant al sud del Mediterrani, a on milers de persones estan morint ofegades. 

Precisament, aquesta setmana, la comissió executiva del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, del que el Consell forma part, ha aprovat una dotació de 55.000 euros que aniran destinats a un projecte de Proactiva Open Arms, que diàriament es llancen a la mar a la cerca de supervivents. 

La solució però no és que la societat civil i les ONG s'encarreguin d'un deure que tenen les institucions públiques a escala nacional i internacional, pel aquest motiu des del Consell de Mallorca fem una crida als governants europeus, perquè assumeixin que aquest problema, que és una realitat dramàtica, ha de menester una solució i la implicació de tothom amb un compromís ferm amb els drets humans i el dret internacional.