Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca serà present per primera vegada a la fira ProWein de Düsseldorf per promocionar el vi local

El Consell de Mallorca serà present per primera vegada a la fira ProWein de Düsseldorf per promocionar el vi local

(13/05/2022)

L’acompanyaran, a l’estand, cinc bodegues de l’illa que presentaran el seu producte a la trobada professional líder d’aquest sector.

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca ha contractat per als dies 15, 16 i 17 de maig un estand a la fira de vins i begudes espirituoses més important del món, la Prowein de Düsseldorf (Alemanya). És la primera vegada que la institució insular hi serà present i respon a la seva voluntat de promocionar el producte de Mallorca i impulsar l’economia local.

L’espai, organitzat amb la Cambra de Comerç, se cedirà a cinc bodegues de l’illa, que s’han escollit per sorteig entre les interessades de la DO Pla i Llevant, la DO Binissalem i la IGP Vi de Mallorca. Les bodegues són: Vi Rei, Son Prim, José L. Ferrer, Miquel Oliver, i Castell Miquel.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, explica que «el suport que donam al teixit productiu a través de convocatòries d’ajudes i de campanyes de promoció s’ha d’acompanyar d’accions com aquestes, que permeten que, sense haver de pagar el lloguer de l'espai, petites empreses puguin exposar el seu vi a un públic excepcional, i que fomentem així les exportacions de producte de Mallorca. Precisament, ho feim a un país que és un dels principals consumidors de vi balear». 

És la primera vegada que el Consell serà present a una fira de producte, i ho fa amb el vi, un sector que té com a primer mercat les Illes Balears i com a segon l’estranger, mentre que l’estatal representa un 3%. El 2021, les denominacions de qualitat de Balears van comercialitzar 47.754 hectolitres, dels quals gairebé 9.000 foren exportacions. La majoria d’aquestes exportacions (el 56 %) van ser a Alemanya. Suïssa, Xipre i Dinamarca són altres dels mercats que compren vins balears. 

Per la seva banda, el president en funcions de la Cambra Comerç, Antoni Mercant, valora molt positivament tornar a participar presencialment en una fira internacional. «Mostrar la qualitat dels nostres productes al mercat internacional, i a més a més agrupats sota el mateix paraigua dels valors que representa Mallorca, és sense dubte una de les millors notícies d’enguany per al sector productiu de l’illa».

Altres empreses de Mallorca seran presents en altres estands de ProWein: Oliver Moragues, Binigrau, Licors Moyà, Bodegas Bordoy, Es Fangar Vins, Can Axartell, Bodegas Miquel Gelabert, Santa Catarina, Binigual i Terra de Felanis, així com representants de les DO i la IGP.

La fira internacional més important per al sector 

ProWein acull una mitjana de 6.900 expositors de 64 països i rep 61.500 visitants (gairebé el 90 % són europeus). És una fira per a professionals de restauració, comerç, distribució i d’associacions relacionades amb el vi i les begudes espirituoses. No s’ha pogut celebrar des de 2019 i, per tant, enguany hi ha moltes expectatives.