Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca treballa per evitar accidents als camins de la Serra de Tramuntana

El Consell de Mallorca treballa per evitar accidents als camins de la Serra de Tramuntana

(27/07/2019)

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha mantingut una reunió a Deià amb el batle de la localitat, que ha comptat amb la presència dels principals actors relacionats amb els rescats de muntanya a Mallorca.

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca pretén trobar vies de solució a l’accidentalitat d’excursionistes en els camins de la Serra de Tramuntana. L’òbit d’un senderista nord-americà la setmana passada, en caure al buit a la zona de sa Foradada, al terme de Deià, ha tornat a posar en primer pla la necessitat de poder adoptar majors mesures de protecció per aquest tipus d’activitat dins l’àmbit natural de Mallorca.

A la reunió, celebrada a Deià, també hi han assistit el batle de la localitat, Lluís Apesteguia, i el conseller d’Hisenda i Funció Pública del Consell, Josep Lluís Colom, a més de representants dels Bombers de Mallorca, de la Direcció general d’Emergències i del Grup de Rescat en Muntanya de la Guàrdia Civil (GREIM).

Els rescats en muntanya durant l’època estival representen una de les principals actuacions dels cossos d’emergència de les diferents administracions a Mallorca, i segons Ribot, “és necessari en actuar tots junts per fer reduir la incidència dels accidents en aquesta activitat a l’aire lliure i augmentar la conscienciació dels senderistes”.