Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destina 2,8 milions d'euros als ajuntaments per reforçar els serveis socials municipals

El Consell destina 2,8 milions d'euros als ajuntaments per reforçar els serveis socials municipals

(01/04/2020)

La presidenta Cladera ha informat que, a més de 2 milions d'euros de recursos propis del Consell, es destinen íntegrament als ajuntaments els 800.000 euros provinents l'Estat

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha informat avui que la institució insular destinarà 2,8 milions d'euros als ajuntaments per reforçar les polítiques socials municipals. «Són 2,8 milions d'euros que aniran directament als ajuntaments perquè puguin atendre les necessitats socials provocades per la crisi sanitària de la Covid-19», ha apuntat Cladera, amb l'objectiu que «garantir que ningú no quedi enrere i cobrir les necessitats bàsiques de totes les famílies de Mallorca».

D'una banda, el Consell de Mallorca destina 2 milions d'euros de recursos propis, provinents de romanents de l'any 2019, que es posen directament a disposició dels ajuntaments de Mallorca. D'altra banda, com ha explicat la Presidenta, també es destinaran íntegrament als ajuntaments de l'illa els 800.000 euros que li pertoquen al Consell de Mallorca en el repartiment del fons de contingència estatal. Això vol dir que tots els doblers que el Consell rebrà de l'Estat a través del Govern de les Illes Balears per aquest tipus de mesures socials aniran directament als ajuntaments.

«És just i necessari que allò que rep el Consell de l'Estat a través del Govern per a mesures socials vagi directament als ajuntaments perquè són les institucions més properes a la ciutadania i els primers que atenen situacions d'emergència», ha apuntat Cladera, qui ha destacat que aquesta aportació permetrà als consistoris cobrir les demandes de necessitats bàsiques (alimentació, roba, sostre...), reforçar els serveis d'atenció domiciliària o augmentar la plantilla dels serveis socials municipals, entre altres mesures. A aquests 2,8 M que aporta el Consell s'hi han d'afegir uns altres 800.000 € euros del fons de contingència estatal que pertoquen als ajuntaments.

Durant la roda de premsa, Cladera ha recordat que aquest reforç de les polítiques socials respon a una les necessitats que li varen traslladar els 53 els batles i batlesses a les reunions mantingudes els darrers dies, amb qui coincideixen en la necessitat de mobilitzar recursos per a la reconstrucció econòmica i social una vegada passi la crisi sanitària. «Ho hem de fer totes les administracions des d'una mirada global constructiva, per donar una resposta conjunta i coordinada des de l'autonomia de cada institució», ha apuntat Cladera, que ha insistit en la necessitat d'alliberar les regles fiscals i d’estabilitat, i desbloquejar els romanents de les entitats locals per poder emprar els recursos econòmics de què disposen.

A la compareixença, la presidenta també ha recordat que demà començaran a ingressar els primers usuaris a la novena planta de la residència La Bonanova, habilitada com a mesura de contingència per la crisi del coronavirus i en coordinació amb el Govern i que en una primera fase compta amb 15 places de les 68 que tendrà en total. S'han contractat 12 professionals per atendre els nous usuaris, persones majors sense afectació del coronavirus. En aquest sentit, Cladera ha llençat un missatge de tranquil·litat als familiars i treballadors de residències gestionades pel Consell, ja que l'IMAS aplica tots els protocols de protecció extrema a les residències, tant de prevenció com de detecció, i s'està en contacte permanent amb les famílies i amb la Conselleria de Salut.

La presidenta també ha destacat la posada en marxa d'un espai web destinat als ajuntaments i ciutadania amb informació i recursos relacionats amb la Covid-19; el servei d'atenció telefònica d'emergència social, que en la seva primera setmana de funcionament ha atès més de 400 telefonades, de les quals se n'han resolt el 90% i el reforç del telèfon d'atenció a víctimes de violències masclistes.