Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destina 200.000 € a Banc d’Aliments de Mallorca i Creu Roja per reforçar la feina d’aquestes entitats amb col·lectius i famílies vulnerables

El Consell destina 200.000 € a Banc d’Aliments de Mallorca i Creu Roja per reforçar la feina d’aquestes entitats amb col·lectius i famílies vulnerables

(13/10/2022)

El Ple de la institució insular ha aprovat subvencionar les dues entitats per garantir que totes les persones tenguin les seves necessitats bàsiques cobertes.

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui per unanimitat concedir, a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), dues subvencions nominatives de 100.000 € cada una per a Banc d’Aliments i Creu Roja, respectivament, per finançar el projecte «Ajuda bàsica d’aliments i productes d’higiene per a la crisi produïda pel conflicte d’Ucraïna» del programa «Lluita contra la pobresa i l’exclusió social». 

L’IMAS vol reforçar econòmicament aquestes dues entitats perquè puguin arribar a un major nombre de persones que es trobin en situació de vulnerabilitat i es vegin especialment afectades per l’increment dels preus provocats per la guerra d’Ucraïna. 

La consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, ha explicat que «és important que Creu Roja i Banc d’Aliments puguin tenir més finançament per tenir la capacitat d’adquirir un nombre major de productes bàsics per repartir durant tot l’any entre totes les famílies de Mallorca que ho necessitin».

A més, Alonso ha afegit que «Creu Roja posarà en marxa un sistema de targetes perquè cada família pugui escollir què comprar i quan, una iniciativa que dignifica aquestes persones que han d’anar a demanar aliments perquè amb el seu sou no els és possible adquirir-los». 

Cal recordar que Creu Roja i Banc d’Aliments són les dues úniques organitzacions associades de distribució de productes (OAD) reconegudes pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i s’han convertit en un referent per a tota la ciutadania. L’any passat, el Consell de Mallorca, a través de l’IMAS, ja els atorgà una subvenció de 100.000 € a cada una per adquirir i facilitar els aliments i productes necessaris a les persones que es trobaven en situació de precarietat domèstica a causa de la crisi econòmica derivada de la pandèmia.