Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destina un milió d’euros per enfortir l’economia social i solidària

El Consell destina un milió d’euros per enfortir l’economia social i solidària

(10/05/2023)

Els ajuts contribuiran a encarar la transformació digital i mediambiental, així com millorar l’accessibilitat universal de les cooperatives, entitats i empreses socials de Mallorca

El Consell de Mallorca destinarà un milió d'euros a consolidar projectes d'economia social i solidària mitjançant un pla específic del qual se'n podran beneficiar aquelles empreses, cooperatives, fundacions o mutualitats que tenguin una botiga oberta al públic. La convocatòria també inclou a empreses d'inserció, centres especials d'ocupació, confraries de pescadors i societats agràries de transformació. La convocatòria d'ajuts s'ha dividit al 50 % entre entitats amb ànim de lucre i sense i permetrà als beneficiaris obtenir entre 5.000 i 60.000 €.

Aquest paquet d'ajuts ha estat aprovat matí pel Consell Executiu a proposta del conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i dona continuïtat a les convocatòries que s’han fet durant els darrers anys. En acabar la reunió setmanal del Consell Executiu Alzamora ha explicat que aquesta és una de les línies d'ajudes més importants de la institució insular i que “aprofitarà per incentivar Inversions que no només repercutiran en aquestes empreses i entitats, sinó que a més incidiran directament en el conjunt de la societat”. 

Accions subvencionables

• Millora de l'eficiència energètica de la botiga, que es podrà concretar en canvis i adaptacions dels mecanismes d'instal·lació elèctrica i de gas; il·luminació; subministrament i evacuació d'aigua; equips contra incendis; reducció de residus i emissions; conservació d'aliments; calefacció; refrigeració; aïllament i ventilació.

• Millora de les condicions d'accessibilitat universal a la botiga, entesa l'accessibilitat com el conjunt de condicions de comprensibilitat i usabilitat que han de complir els espais, aparells, dispositius i mecanismes perquè totes les persones els puguin emprar i en puguin gaudir amb seguretat i comoditat i de la manera més autònoma i natural possible, d'acord amb el marc legal previst a la Llei 8/2017, de 3 d'agost, d'accessibilitat universal de les Illes Balears

• Millora de l'equipament i el programari tecnològic que permeti una optimització de la comunicació amb els clients i proveïdors i la implantació de sistemes de gestió més eficients, com ara pàgines web; plataformes de comerç electrònic; sistemes tecnològics d'optimització de l'inventari i el cobrament. Les pàgines web, plataformes de comerç electrònic i altres sistemes d'informació i intercomunicació amb clients i proveïdors hauran d'estar disponibles almenys en català. Les pàgines webs hauran d'estar allotjades a un domini propi de l'entitat.