Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destinarà 200.000 euros més a la Fundació Mallorca Turisme

El Consell destinarà 200.000 euros més a la Fundació Mallorca Turisme

(14/03/2017)

Avui, s’ha reunit el patronat de la Fundació Mallorca Turisme que ha aprovat la aportació nova de la institució insular que augmentarà el pressupost de la fundació fins al milió d’euros.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha presidit la reunió del Patronat de la Fundació Mallorca Turisme (FMT). Durant el patronat, s’ha aprovat, per unanimitat, que el Consell de Mallorca aporti 200.000 euros més a la fundació. Aquest augment suposarà que el pressupost de la fundació sigui d’un milió d’euros per al 2017.

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha explicat que “veim necessari l’augment del pressupost perquè estan sorgint distintes iniciatives per a la promoció de Mallorca”. En aquest sentit, Bonet ha recordat que la FMT “es va crear per ser l’instrument de promoció turística i ja estam preparats per rebre les competències”. Per aquest motiu, “reclamam al Govern de les Illes Balears que es posi en marxa la transferència de les competències en promoció turística el més aviat possible”.

Durant la reunió, també s’ha anunciat que es redactarà el Pla de desenvolupament turística de Mallorca durant aquest any. L’objectiu del pla és marcar les línies de com ha d’avançar l’illa pel que fa al turisme. Aquest pla ve marcat per la Llei de turisme de les Illes Balears.

Bonet ha afirmat que “treballam per promocionar un tipus de turisme més sostenible i que sigui respectuós amb el nostre entorn. Les tres branques són el turisme cultural, l’esportiu i el de naturalesa”. En aquest sentit, a la fira turística ITB de Berlín es varen presentar la Ruta Ramon Llull i el movie map de la Mallorca Film Commission.  

Al Patronat també hi han participat la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido; el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font; la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard, i la directora insular d’Hisenda i Pressuposts, Cristina Ballester.

Pel que fa als sectors externs de la institució insular, hi han participat representants de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), de la Federació Hotelera de Mallorca, de Foment del Turisme, de la Cambra de Comerç i de l’Associació de Cadenes Hoteleres.