Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell elabora una guia per aplicar clàusules socials als contractes públics

El Consell elabora una guia per aplicar clàusules socials als contractes públics

(26/07/2018)

El Ple ha aprovat aquest document que servirà de marc per a tots els departaments de la institució insular. Ha estat redactat per l’Oficina de Responsabilitat Social que es va posar en marxa fa uns mesos.

La Guia de contractació socialment responsable ha estat aprovada pel Ple del Consell, per unanimitat. A partir d’ara, serà un document marc que s’utilitzarà per part dels departaments del Consell per a la inclusió de clàusules socials als plecs dels contractes que duguin a terme.

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha afirmat que “volem que la contractació socialment responsable sigui un tret distintiu de la gestió del Consell i convertir la institució en un referent de la temàtica”.

Aquesta guia serà un model de referència per a tots els departaments de la institució. La voluntat és que es comencin a aplicar clàusules socials amb tots els contractes del Consell. No obstant això, es durà a terme d’una forma flexible i si no se’n incorpora cap, s’haurà de justificar.

El document s’ha elaborat de forma didàctica i inclou gran nombre d’exemples perquè sigui més senzill per a tots els tècnics i jurídics que treballen amb la contractació de la institució.

La d’avui, és una passa més que fa l’Oficina de Responsabilitat Social del Consell de Mallorca que es va crear fa uns mesos. També s’han iniciat el Premis de responsabilitat social amb la col·laboració dels agents socials, mesures per als contractes menors  i l’acord de reserva de mercat.

Bonet ha assegurat que “aquesta feina no ha fet més que començar i seguirà a bon ritme”.