Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell demana als supermercats presents a Mallorca que adquireixin producte local

El Consell demana als supermercats presents a Mallorca que adquireixin producte local

(21/03/2020)

Durant aquesta primera setmana en estat d’alarma, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s’ha posat en contacte amb els representants de supermercats presents a Mallorca per animar-los a adquirir productes elaborats a Mallorca en aquests moments d’emergència sanitària i social a causa de la crisi del COVID-19. Cal recordar que el Consell també dona suport als mercats municipals, que continuen oferint productes de proximitat en aquests moments. 

Ara, a més a més, el Consell insular pretén promoure el consum de producte local a les grans superfícies, ja siguin verdures o fruita, carn o peix, o productes alimentaris artesanals. Una pràctica que beneficia directament les empreses productores mallorquines, els seus treballadors i treballadores, i el teixit empresarial amb qui han creat sinergies. 

Per això, Alzamora ha convidat als directors comercials a reflexionar sobre la importància del sector productiu de Mallorca per a la «configuració econòmica de la nostra illa i per assegurar-nos en un futur no molt llunyà un abastament mínim de productes elaborats a Mallorca». 

A més, afegeix en el seu missatge electrònic: «Fent aquest esforç posareu en valor el producte de Mallorca, la seva qualitat i la seva traçabilitat per garantir al consumidor un producte únic»; i els recorda que ara mateix «la producció alimentària està a la vostra total disposició», ja que restauració i hoteleria tenen tancat. Recordem que, sota l’estat d’alarma, la ciutadania pot sortir de casa per adquirir aliments, sempre amb els desplaçaments i el temps imprescindibles, i amb les mesures d’higiene necessàries per evitar els contagis. 

Finalment, el conseller considera que distribuir a la ciutadania aliments produïts a l’illa en aquests moments ajudarà, a la vegada, a «millorar i consolidar la nostra economia i a reduir els costos i els efectes per al clima que genera la insularitat».