Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell es posa a treballar de forma inmediata per rebre les competències en promoció turística

El Consell es posa a treballar de forma inmediata per rebre les competències en promoció turística

(30/09/2015)

El conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, s'ha reunit amb el vicepresident del Govern de les Illes Balears, Biel Barceló, per tractar els temes que afecten a ambdues institucions. El traspàs de competències ha centrat la reunió.

El conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard, han mantingut un primer contacte amb el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme del Govern, Biel Barceló. A la trobada, també hi han assistit Pilar Carbonell, directora general de Turisme, i Josep Mallol, secretari general de la Conselleria.

El tema que ha centrat la reunió ha estat el traspàs de competències en matèria turística del Govern al Consell de Mallorca. La transfarència que està més avançada és la de promoció turística, perquè és una prioritat per al Departament d'Economia i Hisenda i ja existeixen acords entre ambdues administracions. El vicepresident Barceló ha exposat que la Conselleria vol arribar a un acord amb tots els consells insulars, exceptuant Eivissa que ja la té transferida, per tal de fer el traspàs el més aviat possible. Pel que fa a la competència d'ordenació turística, Bonet i Barceló han decidit començar a parlar-ne, tot i que comporta una major complexitat perquè el procés es troba molt endarrerit.

No obstant això, els dos consellers han expressat la voluntat de col·laborar en l'àmbit de la promoció turística de Mallorca. En aquest sentit, es coordinaran accions i, a la pròxima fira internacional World Travel Market de Londres, Mallorca ja hi tendrà una presència important. El producte que també es vol fomentar des del Consell respon a la diversificació de l'oferta turística amb la cultura, el patrimoni, l'esport i la natura. A més, es potenciarà la serra de Tramuntana per posar en valor el Patrimoni Mundial de la UNESCO que tenim a Mallorca, com un dels principals reclams de l'illa.  

 

Una altra qüestió que s'ha tractat és la Fundació Mallorca Turisme. El Consell té la intenció de reactivar aquest organisme al qual participa la Conselleria de Recerca, Innovació i Turisme. El conseller Bonet ha animat als representants del Govern a col·laborar de nou amb la fundació.

Finalment, també han parlat sobre altres aspectes que afecten a ambdues institucions com el Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT). Amb aquest pla, hi treballen Consell i Govern a través de l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), que en breu adjudicarà el contracte de redacció.