Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell Escolar aborda amb els Ajuntaments la necessitat de crear consells escolars municipals

El Consell Escolar aborda amb els Ajuntaments la necessitat de crear consells escolars municipals

(25/03/2021)

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha presidit avui la primera reunió del Consell Escolar de Mallorca amb regidors i regidores de les àrees d’Educació dels ajuntaments de Mallorca. Durant la trobada, en què els municipis amb consells escolars municipals han explicat la seva experiència, Busquets ha insistit en la importància de “la col·laboració i participació entre administracions i la comunitat educativa per teixir una xarxa educativa que sostengui municipis educadors en què tots els agents i tots els espais contribueixen a l’educació d’infants i joves des del seu naixement”.

Així mateix, Busquets, ha destacat la fita que implica aquesta primera reunió del Consell Escolar amb els ajuntaments i ha agraït l’assistència de trenta-quatre representants municipals i també la participació de tots els consistoris a l’enquesta per conèixer la situació educativa arreu de l’illa.

Els consells escolars són òrgans de participació de la comunitat educativa, presents en  diferents àmbits i que es regeixen per la normativa nacional i autonòmica, que en  defineixen les estructures i competències. Existeixen consells escolars d’àmbit nacional,  autonòmic, d’illes, de municipis i de centres, el que dona una visió de la importància de  la participació de la comunitat educativa des de totes les seves esferes d’influència. 

Els consells escolars municipals són òrgans de consulta i participació, dels quals formen  part els sectors d’àmbit municipal directament afectats per la programació de  l’ensenyament no universitari, la qual cosa els pot convertir en un element essencial en la  millora de la qualitat educativa del municipi. 

Des de 2016 un dels objectius del CEM és l’aproximació als consells escolars municipals  i a les regidories d’educació, amb la intenció de posar-se al seu servei i facilitar-los-en la  coordinació i participació, tant pel que fa a les accions pròpies del CEM com en la relació  amb les accions de l’Administració educativa.

En aquest sentit, i per recollir i evidenciar la realitat educativa municipal, des del CEM  s’han duit a terme les activitats següents:


▪ Les jornades «Mapa escolar, escolarització i equitat», fetes l’11 i 12 de novembre  de 2016. On foren exposades les actuacions municipals en el procés d’escolarització  d’alumnat d’ensenyament no universitari, i algunes propostes per facilitar l’equitat  d’accés i escolarització en el territori.  
▪ Estudi/diagnòstic 2017 de les intervencions educatives als ajuntaments de  Mallorca. Primer recull de dades de la situació educativa des de l’àmbit municipal.  
▪ Jornades «Municipis i educació», fetes el 8 i 9 de març de 2018, on es va generar  coneixement sobre els serveis i les polítiques educatives locals. A més, es varen crear  espais per avaluar necessitats, prioritats i tendències de caràcter educatiu municipal.