Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell explica les normes subsidiàries de Sant Joan als veïnats

El Consell explica les normes subsidiàries de Sant Joan als veïnats

(22/12/2016)

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s’ha desplaçat fins a Sant Joan per explicar les normes subsidiàries que es varen aprovar, per unanimitat, a la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme del passat mes d’octubre.

Els veïns i veïnes de Sant Joan han pogut conèixer de primera mà les normes subsidiàries del seu municipi. En aquest sentit, la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha visitat el poble de Sant Joan on ha mantingut una trobada amb els santjoaners per parlar sobre el nou planejament urbanístic. També hi ha assistit el director insular d’Urbanisme, Joan Morey.

La consellera Garrido ha explicat que «a principi de legislatura, hi va haver una reunió amb tots els grups polítics municipals i se’ns va demanar que s’aprovassin les normes perquè l’antic planejament preveia aspectes que ningú volia, com el creixement desmesurat de població o edificis de més de dues plantes».

Els anomenats «falsos urbans» ha estat un dels temes que han generat més confusió. Garrido ha afirmat que «en cap cas s’ha fet cap desclassificació, simplement queden en suspensió perquè així ho marca el Decret aprovat al gener de 2016». Aquests solars, amb la Llei del sòl de 2012, tenien 3 anys per desenvolupar-se, sinó, es convertien en sòl urbanitzable. La futura llei del sòl, que haurà d’entrar en vigor abans del 31 de desembre de 2017, marcarà la normativa que s’ha de seguir amb aquests solars i serà l’Ajuntament qui decidirà el futur dels solars complint la llei.

«El Consell tenia dues opcions. Una era suspendre completament les normes i, l’altra, aprovar-les deixant en suspensió només els falsos urbans. Era la decisió més bona perquè així la resta del municipi tenia un planejament actualitzat i adaptat al Pla Territorial de Mallorca», ha especificat la consellera.

A més, s’ha anunciat que a partir del gener el Consell posa en marxa una oficina de suport als ajuntaments en matèria d’urbanisme. Això suposarà que la institució insular farà planejament urbanístic, per primera vegada, juntament amb els ajuntaments.