Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell extrema l'atenció i protecció de les persones en situació de vulnerabilitat

El Consell extrema l'atenció i protecció de les persones en situació de vulnerabilitat

(19/03/2020)

La presidenta Cladera destaca l'esforç del Consell en garantir la salut d'usuaris i personal de les residències que gestiona

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha destacat avui en roda de premsa l'esforç del Consell de Mallorca en garantir l'atenció i protecció a les persones en situació de vulnerabilitat, especialment, les persones majors, menors d'edat, persones amb discapacitat i dones víctimes de violències masclistes. Cladera ha fet esment especial a les residències que gestiona el Consell des de l'IMAS. "Tenim un miler de persones residents als centres que gestionam directament i hem extremat les mesures de protecció tant entre el personal com usuaris", ha apuntat la presidenta. "Ara mateix la situació està controlada. Volem evitar que passi el mateix que a altres comunitats autònomes i tenim un pla de contingència coordinat amb la Conselleria de Salut del Govern per si hi hagués qualque cas de contagi entre treballadors o usuaris contenir l'expansió del virus i protegir les persones", ha dit Cladera.

La presidenta també ha informat que el poliesportiu de Sant Ferran, un centre propi del Consell que l'IMAS va habilitar fa dos dies com a centre d'acollida per a persones sense sostre, ha ocupat ja gairebé totes les places de les 50 habilitades. Per això ha avançat que ja es treballa amb l'Ajuntament de Palma la possibilitat de trobar un altre espai per si fos necessari acollir més persones.

Cladera ha recordat també que els serveis d'atenció a les víctimes de violències masclistes són considerats essencials i que es garanteixen els serveis d'atenció psicològica, informació, assessorament jurídic i l'acolliment residencial. "Demà posam en marxa una campanya per difondre el nostre telèfon de contacte d'atenció a les dones víctimes perquè cap d'elles que ho necessiti quedi desatesa", ha apuntat.

D'altra banda, Cladera ha insistit una vegada més en la necessitat que el govern de l'Estat flexibilitzi la regla de despesa dels ajuntaments. En aquest sentit, ha demanat a la presidenta Armengol que insisteixi en aquesta reivindicació. "Ho han fet però és insuficient. L'esforç ha de ser major" ha dit. "Els ajuntaments han de poder destinar els milions que en aquests moments tenen immobilitzats a serveis socials i en inversions als municipis una vegada estem ja en fase de reconstrucció" ha conclòs.

Amb relació a les obres a infraestructures viàries del Consell, la presidenta ha explicat que en aquests moments el Consell de Mallorca manté deu obres en marxa, que suposen una inversió de 50 milions d'euros d'inversió en obra pública que contribueix a mantenir l'activitat econòmica al sector.

"La societat mallorquina torna a estar a l'altura de la situació, com ha demostrat en altres moments", ha apuntat la presidenta durant la seva intervenció. Cladera ha iniciat la seva intervenció donant les gràcies a tots els mallorquins i mallorquines que de manera responsable queden a casa per poder tornar a la normalitat. "Queden dies i setmanes dures però amb la responsabilitat que totes i tots ja estam demostrant en sortirem. Això passarà, i quan acabi estat d'alarma haurem de restablir la normalitat per reconstruir econòmicament i socialment Mallorca. I des de les administracions públiques ja hi treballam de manera coordinada", ha dit la presidenta, qui ha llençat un agraïment a professionals, empreses i autònoms, entitats socials i a tota la ciutadania de Mallorca.