Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell fa costat als productors mallorquins de vi i anima a seguir el seu exemple

El Consell fa costat als productors mallorquins de vi i anima a seguir el seu exemple

(23/06/2022)

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, el model d’aposta per la qualitat que fan les bodegues mallorquines

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha visitat avui tres cellers situats al municipi de Petra des d’on s’ha compromès a seguir impulsant polítiques per reforçar un sector que ha considerat “estratègic”. Així, el conseller s’ha mostrat convençut que “és moment de reconèixer i reivindicar allò que fem. És moment de fer pedagogia, d’explicar-nos més i millor. És una oportunitat perquè la ciutadania ens conegui i faci confiança als nostres productors. Les condicions naturals de Mallorca han consolidat al llarg del temps un sector econòmic clau i potent com és essencial i estratègic”.

De fet, el sector del vi a Mallorca creix en producció i també en comercialització. La valoració econòmica de la comercialització de vins de qualitat de Balears l’any 2021 va ser de 36,4 milions d’euros. El 2021, les denominacions de qualitat de Balears van comercialitzar 47.754 hectolitres, dels quals gairebé 9.000 foren exportacions. La majoria d’aquestes exportacions (el 56 %) van ser a Alemanya. Suïssa, Xipre i Dinamarca són altres dels mercats que compren vins balears.

Durant la visita, el conseller Alzamora ha recordat que després de l’aprovació de la nova Llei de Consell, la institució insular assumirà les competències en matèria d’Agricultura i ha insistit en la idea de seguir el model d’aposta per la qualitat que fan les bodegues mallorquines, perquè “tenim un territori limitat i massa pressionat i aquest model insostenible només es pot superar amb la millora qualitativa dels nostres productes”.

 En aquest context, ha assenyalat que el conjunt de l’agricultura, la ramaderia, la pesca i el desenvolupament rural “constitueixen una part fonamental de la nostra economia, del nostre paisatge i de la nostra manera d’entendre el món”.  Per això ha assenyalat que “les persones han de poder viure del camp, per això l’aplicació de polítiques encaminades a la seua sostenibilitat és fonamental per a garantir un territori amb futur i que al mateix temps generi oportunitats laborals dignes”, ha conclòs.