Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell fa feina per integrar la finca de Raixa a la xarxa europea de jardins històrics

El Consell fa feina per integrar la finca de Raixa a la xarxa europea de jardins històrics

(20/10/2017)

Avui el presdient del Consell, Miquel Ensenya ha mantingut una reunió de feina amb Toni Colom (gerent de Raixa)i Júlia Román, (Professora Ajudant d'Història de l'Art, adscrita al Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB i membre de l'equip de restauració de Raixa).

El Consell de Mallorca perfila els detalls per integrar la finca de Raixa a la xarxa europea de jardins històrics. La intenció es posar en valor aquest espai singular sumant sinèrgies entre diferents països per promocionar aquests espais culturals. De fet, la integració a la xarxa permetrà dinamitzar i ampliar l’oferta turística. 

Inicialment, ja s’han establert contactes amb l’Associació Europea de Jardins Històrics. Aquesta entitat es va constituir el mes d’abril passat i actualment l’integren Lloret de Mar, Aranjuez i el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural a la Universitat de Barcelona.  Ara, el Consell de Mallorca hi vol formar part i contribuïr també al reconeixement europeu. Un objectiu que comparteixen amb jardins d’arreu d’Europa com ara Italia, Bèlgica, França o Alemanya.

Avui el presdient del Consell, Miquel Ensenya ha mantingut una reunió de feina amb Toni Colom (gerent de Raixa)i Júlia Román, (Professora Ajudant d'Història de l'Art, adscrita al Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB i membre de l'equip de restauració de Raixa). Amb tots dos han acabat de perfilar com el cosnell s’integrarà en aquesta xarxa.

L'Itinerari Cultural Europeu és un distintiu atorgat pel Consell d'Europa a aquelles rutes, recorreguts i trajectes que aglutinin una sèrie de valors. Situada al terme de Bunyola, Raixa ser adquirida pel Consell de Mallorca l’any 2002