Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell habilita l’Hipòdrom Son Pardo per acollir persones sense sostre

El Consell habilita l’Hipòdrom Son Pardo per acollir persones sense sostre

(25/03/2020)

La presidenta Catalina Cladera apunta que és una mesura perquè en aquesta crisi sanitària ningú no quedi desatès

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), en col·laboració amb la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca i amb l’ajuda de la Federació Hotelera de Mallorca i d’altres entitats, ha habilitat a l’Hipòdrom Son Pardo de Palma un espai nou d’acollida per a persones usuàries de la Xarxa d’Inclusió de Mallorca, que avui vespre ja hi passaran la nit. Són dues sales diferenciades on conviuran vint-i-cinc homes en una i vint-i-cinc dones en l’altra mentre duri l’estat d’alarma.

És una mesura nova del Consell de Mallorca per protegir les persones sense sostre del COVID-19, ja que és un dels col·lectius més vulnerables i que ha de romandre als centres i espais d’inserció. D’aquesta manera, l’alberg temporal habilitat a Son Pardo s’afegeix al que s’ha instal·lat al poliesportiu Sant Ferran, on l’IMAS en col·laboració amb la Direcció Insular d’Esports va disposar la setmana passada 50 places per a persones sense llar, i al de Son Moix, que va obrir dissabte per acollir mig centenar de persones en la mateixa situació, en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma.

«En aquesta situació de crisi sanitària», ha apuntat la presidenta del Consell, Catalina Cladera, «ningú no ha de quedar enrere i tota la població vulnerable ha de ser atesa». En aquest sentit, tant la presidenta Cladera com el president de l’IMAS, Javier de Juan, i la directora insular d’Inclusió, Sandra Martínez, han agraït l’esforç diari del personal de la Xarxa.

S’habiliten aquestes instal·lacions perquè les persones sense sostre gaudeixin de més espai personal en la mesura del que sigui possible i, a més, perquè les dones usuàries de la xarxa visquin a un mateix lloc. De fet, a Son Pardo hi conviuran totes les dones que fins ara hi havia a Sant Ferran i Ca l’Ardíaca.

Per posar en marxa aquest espai temporal nou, s’han contractat més professionals de reforç; cinc auxiliars d’inserció i tres de clínica, i també hi faran feina dues persones que fins ara estaven a Sant Ferran i a Ca l’Ardíaca.

Igualment, s’ha habilitat un menjador al poliesportiu Sant Ferran, perquè les cinquanta persones que hi conviuen i que fins avui anaven a dinar a Ca l’Ardíaca, puguin menjar en aquestes mateixes instal·lacions. L’Associació Tardor ha donat les taules i cadires necessàries.

El Consell de Mallorca agraeix la solidaritat de les administracions, especialment a l’Institut Hípic de Mallorca, entitats i empreses que els ajuden a l’hora de protegir les persones més vulnerables: la Federació Hotelera de Mallorca, que ha donat els cinquanta llits, flassades i llençols de Son Pardo, tal com ja va fer amb Sant Ferran; l’empresa Camper, que dona sabates per a totes les persones usuàries de la Xarxa d’Inclusió Social; Coca-Cola, que ja ha comunicat que donarà refrescs i aigua a tots els centres; els metges del projecte «Encuentro», que han habilitat una línia d’ajuda per a persones d’Inserció, a banda d’entregar-los roba; i l’Associació Tardor, entre d’altres.