Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell i el Govern retiren 40 saques d’enderrocs del Parc Natural de sa Dragonera

El Consell i el Govern retiren 40 saques d’enderrocs del Parc Natural de sa Dragonera

(27/10/2016)

La retirada de les prop de 10 tones d’enderrocs s’ha duit a terme amb un helicòpter de l’IBANAT

Un helicòpter de l’IBANAT ha retirat avui de sa Dragonera quaranta saques d’enderrocs, que equivalen a 10 tones aproximadament. Una feina inclosa dins el conveni de cogestió del Parc Natural signat entre el Consell de Mallorca i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB).

L’aeronau ha traslladat els enderrocs acumulats a la zona de na Miranda a sa Dragonera fins a un camió a Sant Elm, que posteriorment els ha duit fins a les instal·lacions de Mac Insular per garantir-ne el tractament correcte. La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i el conseller de Medi Ambient del Govern, Vicenç Vidal, s’han desplaçat fins al Parc Natural per seguir tota l’operació, que s’ha allargat durant un poc més de dues hores.

Els enderrocs, tots inerts i no perillosos, procedeixen de les diferents obres de manteniment i de restauració d’edificis i instal·lacions antics ubicats a l’illa de sa Dragonera. Durant prop de sis anys, els enderrocs s’havien acumulat a la zona de na Miranda per evitar que quedassin distribuïts per diferents punts de l’illa i facilitar, així, les feines de retirada amb l’helicòpter.

A més de l’impacte visual que suposa l’acumulació d’enderrocs, en la normativa insular de residus s’estableix que les restes d’obres s’han de dipositar en les instal·lacions de Mac Insular per garantir-ne el tractament adequat. Per tant, amb aquesta acció que s’ha duit a terme avui, es compleix aquesta normativa i es contribueix a protegir l’entorn de sa Dragonera, que va ser declarada Parc Natural l’any 1995.

Sandra Espeja ha destacat que “si volem seguir potenciant la conservació i protegir l’entorn del Parc Natural de sa Dragonera era imprescindible que retiràssim aquests enderrocs com més aviat millor. I, a més, assegurar-mhos que se’n feia un tractament correcte”.

Per la seva part, el conseller Vicenç Vidal ha explicat que “aprofitant que s’ha acabat la temporada d’incendis, tenim disponibilitat d’helicòpter i col·laboram amb el Consell de Mallorca en aquesta tasca. Lo important és que avui 10 tones d’enderrocs desapareixen de l’entorn del Parc Natural. No pot ser que en aquest espai hi quedin restes d’obres i els transportem d’aquesta forma per donar-los un bon tractament final”.

Durant l’operació també s’han traslladat fins a l’illa vuit saques material per tal de poder continuar amb les obres de millora de les instal·lacions que hi ha al Parc Natural.