Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell i Es Baluard promouen la reflexió al voltant de «Seguir amb els problemes»

El Consell i Es Baluard promouen la reflexió al voltant de «Seguir amb els problemes»

(20/05/2021)

Un seminari, que tindrà lloc els dies 21 i 22 de maig, explora treballs de l’artista Mireia Sallarès, que vinculen el plaer de les dones amb la política, la propietat i la gentrificació, l’amor, els orgasmes o el concepte de veritat.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora insular de Cultura, Maria Pastor, han assistit avui a la presentació a Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma de «Seguir amb els problemes. Diàlegs al voltant dels projectes de vida de Mireia Sallarès», juntament amb la directora d’Es Baluard, Imma Prieto, i l’artista Mireia Sallarès. És un seminari sobre feminismes contemporanis, amb un programa de conferències que compta amb referents reconegudes dins l’àmbit de l’activisme feminista, la recerca antropològica i l’art contemporani. Aquesta jornada, que tindrà lloc els pròxims 21 i 22 de maig, parteix dels treballs que l’artista ha desenvolupat en els darrers vint anys.

En l’activitat, produïda pel Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, hi participen referents del pensament feminista com Yayo Herrero, Mari Luz Esteban, À. Lorena Fuster, Maite Garbayo i Joana Masó. 

En aquest sentit, una de les claus del seminari és el diàleg des de la vinculació del plaer de les dones amb la política, la propietat i la gentrificació, l’amor, els orgasmes i el concepte de veritat, la ficció i la responsabilitat en la transmissió de les idees i el compromís amb la forma, a partir dels projectes de Mireia Sallarès. «Seguir amb els problemes» també destaca la necessitat de reivindicar la vigència i perdurabilitat d’unes estructures que impossibiliten que drets fonamentals com la llibertat o la igualtat estiguin en l’arrel de qualsevol pacte relacional.