Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell i la UIB consensuaran un model d’ús de la pedra en sec a la xarxa viària de Mallorca

El Consell i la UIB consensuaran un model d’ús de la pedra en sec a la xarxa viària de Mallorca

(23/07/2019)

El Consell de Mallorca i la Universitat de les Illes Balears (UIB) estudien vies de col·laboració per crear unes recomanacions amb caràcter normatiu per a la utilització de la tècnica de la pedra en sec, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, aplicada a la construcció de la xarxa viària de l’illa.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Ivan Sevillano; el director insular de Medi Ambient, Pep Manchado; el catedràtic d’Enginyeria i Construcció Antoni Cladera; el doctor en Enginyeria de la Construcció i Arquitecte Carlos Ribas; el doctor en Enginyeria Civil Luis Montoya i el doctor en Enginyeria de Camins Joaquin Ruiz han visitat aquest dimarts l’obra del mur de la carretera entre Caimari i el coll de sa Batalla (Ma-2130).


D’aquesta manera, Sevillano ha explicat que «aquest projecte, que és pioner a Espanya, ens permet assegurar la preservació dels valors mediambientals i patrimonials de la Serra». A més, el conseller ha afegit que «amb aquesta actuació, s’ha recuperat una part del patrimoni de Mallorca que s’havia perdut». També, Sevillano ha agraït el treball que està realitzat el Gremi de Margers.


Per la seva part, Ribas ha expressat l’interès per part de la UIB per «conèixer de primera mà l’obra per tal d’estudiar les futures vies de col·laboració per iniciar l’estudi de les característiques dels murs de pedra en sec». A més, el doctor de la Universitat ha declarat que «la intenció és la creació d’unes recomanacions per facilitar, en un futur, la reconstrucció, a més de donar-li un enfocament analític a aquesta tècnica».