Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell inicia a la platja de Torà un projecte europeu per conscienciar els turistes i evitar residus a les platges

El Consell inicia a la platja de Torà un projecte europeu per conscienciar els turistes i evitar residus a les platges

(26/08/2019)

El programa té com a objectiu desenvolupar eines efectives d’identificació i de mitigació de l’impacte de l’estacionalitat turística en el medi ambient.

El Consell de Mallorca inicia avui una campanya de conscienciació a la platja de Torà, Calvià, dins del marc del programa europeu «BlueIslands. Interreg Mediterranean». A partir d’avui, i fins diumenge 1 de setembre, dos monitors informaran els banyistes d’aquest tram del litoral de les bones pràctiques i de l’ús de la platja, de les 10 h a les 18 h.

El programa «BlueIslands, Interreg Mediterranean» té com a objectiu desenvolupar eines efectives d’identificació i de mitigació de l’impacte de l’estacionalitat turística en el medi ambient. El Consell hi participa amb tècniques d’anàlisi dels residus generats i posant en marxa un pla de sensibilització turística per fomentar el reciclatge.

Set països de la Mediterrània han ofert tres de les seves platges per conèixer els efectes que causa el turisme. El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient de la institució insular encapçala la campanya de conscienciació a nivell estatal, amb la finalitat de potenciar la importància de la netedat de les platges i de tenir-ne cura. S’han agafat com a mostratge les platges de Torà (Calvià), es Cargol (Santanyí) i sa Canova (Artà). 

La partida del programa «BlueIslands, Interreg Mediterranean» és de 210.118 €. La Unió Europea finança el 85 % del pressupost i el Consell participa amb una aportació del 15 %, 31.517,76 €.