Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell instal·larà 64 nous punts d'abastiment d'aigua dels Bombers de Mallorca a 12 municipis de l'illa

El Consell instal·larà 64 nous punts d'abastiment d'aigua dels Bombers de Mallorca a 12 municipis de l'illa

(22/12/2016)

Avui s'han signat convenis amb els municipis d’entre 2.000 i 4.000 habitants del, segona fase del Pla per a la Instal·lació i/o Adequació d’Hidrants per a Emergències, un projecte que preveu arribar a la totalitat de Municipis de Mallorca i que ha suposat una inversió de 298.800 euros per part del Departament de Desenvolupament Local. Aquesta segona fase també suposarà l'adequació de 38 hidrants ja existents.

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha signat avui a la sala de plens del Consell els convenis de col·laboració de la segona fase del projecte amb el qual la institució insular instal·larà 64 nous punts d’abastiment d’aigua per als Bombers de Mallorca a dotze municipis de l’illa, i n'adequarà 38 de ja existents. El termini marcat per a l’adjudicació del projecte i de la seva posterior execució és de 5 mesos des de la firma del conveni.

 

La segona fase del Pla per a la Instal·lació i/o Adequació d’Hidrants per a Emergències s’ha dut a terme amb el personal tècnic de la Direcció Insular d’Emergències i la Direcció Insular de Cooperació Local i Caça, amb col·laboració amb els Ajuntaments dels municipis d’entre 2.000 i 4.000 habitants, amb l’anàlisi de  característiques i tipologia tècnica dels  hidrants que, preceptivament han de ser instal·lats, preveient, a més, dos formats: exteriors i soterrats atenent a les característiques de les vies, barreres arquitectòniques, accessibilitat de les persones. Posteriorment s’ha realitzat un treball de supervisió i verificació municipi a municipi, per determinar els llocs d’ubicació concreta atenent a les següents característiques:  espais de pública concurrència, artèries principals de la xarxa d’aigua, pressió i cabdal d’aigua, zones industrials o de risc, adequació d’hidrants existents i accessibilitat als llocs per part dels vehicles i serveis de Bombers.

 

En total, el Departament de Desenvolupament Local, a través de les direccions insulars de Cooperació Local i Caça, i Emergències, ha invertit 298.800 euros en aquesta segona fase del projecte al qual s'hi han sumat els municipis de Campanet, Consell, Llubí, Montuïri, Entitat Local Menor de Palmanyola, Puigpunyent, Sant Joan, Selva, Sencelles, Sineu, Valldemossa, Vilafranca de Bonany., tots ells d'una població d’entre 2.000 i 4.000 habitants.

 

Amb aquesta iniciativa, la institució insular pretén col·laborar amb els municipis per tal que disposin de punts d’aigua per als bombers per tal de facilitar la seva tasca i millorar la seva efectivitat en cas d’emergència.

 

El conveni signat avui és la segona fase d'un projecte que té com a principal objectiu que tots els pobles de Mallorca disposin d’hidrants a final de legislatura.

 

A l'acte de signatura dels convenis d'aquesta primera fase del projecte també hi han assistit el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, així com també els batles i batlesses de Campanet, Consell, Llubí, Montuïri, Entitat Local Menor de Palmanyola, Sant Joan, Selva, Sencelles, Sineu, Valldemossa, Vilafranca de Bonany.