Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell instal•la dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

El Consell instal•la dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

(28/11/2015)

Des del Departament de Modernització i Funció Pública s’han instal•lat dos punts de recàrrega per a cotxes elèctrics a les dependències del Consell de Mallorca. Durant almenys dos anys, serà un servei gratuït.

El Departament de Modernització i Funció Pública fa una aposta pels vehicles elèctrics i ha instal·lat dos punts de recàrrega. El primer punt es troba a la Llar de la Infància (General Riera, 113) i, el segon, a la Llar de la Joventut (General Riera, 111). Ambdós han entrat en funcionament des d’aquesta setmana.

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, ha explicat que «es tracta d’una aposta clara pels vehicles elèctrics perquè contaminen menys i són més sostenibles. A més, intentarem que els propers vehicles que es comprin des del Consell siguin elèctrics».

Aquesta iniciativa prové d’una subvenció que s’atorga al Consell des de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears. Un dels requisits és que els punts de recàrrega siguin gratuïts, almenys, durant dos anys. Quan hagi passat aquest termini, es decidirà si continuen de forma gratuïta o s’haurà de començar a pagar pel servei. El cost d’una recàrrega oscil·la entre 1 i 1,50 euros.

Els dos punts tenen dues preses, tot i que la que té més potència és la trifàsica. Amb aquesta, una bateria buida es pot carregar en una hora aproximadament. No obstant, hi ha una presa schuko pels casos d’emergència en què dos cotxes es puguin trobar en espera. Aquesta presa té una durada de recàrrega més lenta.