Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell inverteix 190.000 euros per a la rehabilitació de l’edifici de Sa Quartera de Sineu

El Consell inverteix 190.000 euros per a la rehabilitació de l’edifici de Sa Quartera de Sineu

(26/07/2018)

L’Ajuntament de Sineu executa les obres de millora i adequació de l’antic edifici de Sa Quartera gràcies a les subvencions que el Consell de Mallorca l'ha atorgat. Aquesta remodelació ha suposat una inversió de 190.000 euros procedents del Pla Especial d'Inversions 2017-2018. En total la institució insular ha proporcionat al municipi 279.029,71 euros per a obres i serveis.

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, han visitat el municipi del Pla de Mallorca per veure el resultat dels projectes finançats. Font ha destacat que “el nostre compromís és ajudar als ajuntaments de Mallorca perquè aquests puguin realitzar obres i serveis que donin un impuls a l’economia local ”, en aquest sentit el conseller explica que “amb obres com les executades a Sineu milloram serveis i realitzam projectes que repercuteixen directament als residents del poble”.

Durant la visita el batle sineuer, Miquel Gelabert Font, acompanyat d'alguns dels seus regidors, ha explicat que  “amb l'execució d’aquest projecte es pretén rehabilitar l’antic edifici de Sa Quartera de Sineu i donar-li un canvi d’ús a casa cultural per seguir desenvolupant l’activitat de local municipal”.

Per a la reforma del Casal s’ha realitzat una anàlisi de l’edifici material per material i s’han tingut en compte la consolidació, restauració i neteja d’elements originals de la coberta, així com la seva impermeabilització. També s’han restaurat els murs de tancament (estabilitat i acabats) i  l’adequació tèrmica i acústica de tot l’edifici.

Per altra banda, l'Ajuntament de Sineu ha pogut adquirir un vehicle totalment elèctric per a la brigada municipal a través d'una ajuda de 28.299,99 euros del Consell de Mallorca i ha fet front a despeses corrents per valor de 60.729,72 euros.