Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell ja ha començat les negociacions per rebre les competències en mobilitat terrestre

El Consell ja ha començat les negociacions per rebre les competències en mobilitat terrestre

(27/10/2015)

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s’ha reunit amb representants de la Federació Empresarial Balear de Transport i els ha comunicat que ja es negocia el traspàs de les competències en mobilitat terrestre.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha mantingut un primer contacte amb el president i el vicepresident de la Federació Empresarial Balear de Transport, Rafael Roig i Joan Mayol, respectivament, i altres representants de l’entitat. Per part del departament, també hi han assistit el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Iñaki Miranda; el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i el secretari tècnic, Jaume Colom.

Durant la trobada, Garrido ha anunciat que el Consell ja negocia la transferència de les competències en mobilitat terrestre, que, actualment, gestiona el Govern de les Illes Balears. No obstant això, el Govern es troba en el procés de canviar les concessions del transport públic a Mallorca, que finalitzen al final de 2018. Des del departament, entenen que «hem d’esperar que aquest procés hagi finalitzat per començar el traspàs». A més, Garrido assegura que «és lògic que la institució que gestiona les carreteres de Mallorca, també pugui decidir sobre la mobilitat terrestre».

A més, els representants de la federació empresarial també han mostrat la preocupació pels accessos al port de Palma. Allò que es demana és la millora de la incorporació des del Dic de l’Oest i carrer Peraires a la Ma-1, autopista de Ponent. Aquesta actuació ja s’inclou en el Conveni de Carreteres, però en un estat embrionari, però, des del departament, es començaran a estudiar les possibles solucions per poder donar una sortida als problemes que han manifestat des del sector del transport.