Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell Mallorca i l'Ajuntament de Calvià presenten el conveni de col·laboració interinstitucional d'atenció a les dones víctimes de les violències masclistes

El Consell Mallorca i l'Ajuntament de Calvià presenten el conveni de col·laboració interinstitucional d'atenció a les dones víctimes de les violències masclistes

(10/05/2022)

  • El conseller de Juan ha destacat que «davant d'una situació traumàtica com és la violència masclista, fem feina per acostar els serveis especialitzats per donar el millor servei possible».
  • Inca, Manacor, Felanitx, Sóller i Campos ja tenen en funcionament convenis similars.

El conseller de Presidència, Javier de Juan, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, han presentat aquest dimarts a Calvià el conveni de col·laboració interinstitucional d'atenció a les dones víctimes de les violències masclistes del municipi.

De Juan ha mostrat la seva satisfacció per aquesta estreta col·laboració amb el municipi calvianer, el qual és un referent en polítiques d'igualtat, segons el conseller . «Davant d'una situació traumàtica com és la violència masclista, fem feina per acostar els serveis especialitzats per donar el millor servei possible», ha afirmat.

El Consell ha posat  a disposició de l'Ajuntament de Calvià serveis especialitzats que es desplacen al municipi en funció de les necessitats. Per la seva banda, l'Ajuntament facilita els equipaments i els espais necessaris.

Fins ara, dins del marc del conveni de col·laboració que s'ha formalitzat aquest dimarts el Servei d'Atenció Psicològic del Consell de Mallorca ha atès 11 dones. Abans de la posada en marxa d'aquesta col·laboració, per rebre aquesta atenció s'havien de desplaçar a Palma.

El conseller ha explicat que s’han duit a terme diferents reunions amb l'equip del Servei de Benestar Social de l'Ajuntament de Calvià, per tal d'unificar criteris i de conèixer els diferents protocols emprats pels serveis per treballar l'atenció de les víctimes de les violències masclistes.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha remarcat que «és d'interès comú intensificar els canals de col·laboració i cooperació entre el Consell Insular de Mallorca i l'Ajuntament de Calvià, per tal d'aconseguir una eficàcia major en la distribució dels recursos disponibles. Una coordinació dels esforços i un apropament de les administracions, que tengui com a resultat generar un canvi social vers una societat més igualitària».

La directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, valora molt positivament la feina en xarxa i també la unificació de protocols d'atenció integral que possibiliten una atenció de qualitat. Cursach ha recordat que convenis similars ja estan en marxa a Inca, Manacor, Felanitx, Sóller i Campos. «L'objectiu és posar a l'abast de les dones de tota Mallorca els serveis especialitzats d'atenció a les víctimes de violències masclistes de la Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat».

La presentació del conveni s'ha realitzat després de l’Acte de desig, rebuig i record de les dones assassinades per violència de gènere que cada primer dimarts de mes convoca l'Ajuntament de Calvià, al que també han participat la tinenta de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francés i la regidora de Desenvolupament Social, Infància i Gent Major, Maria del Carmen Rojano.