Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell manifesta el seu suport a l’aplicació de l’Impost del Turisme Sostenible

El Consell manifesta el seu suport a l’aplicació de l’Impost del Turisme Sostenible

(11/11/2015)

El vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern, Biel Barceló, ha presentat avui al president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, l'esborrany del nou impost turístic.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha mostrat avui el suport de la institució insular a l’aplicació de l’Impost del Turisme Sostenible durant la reunió mantinguda amb Biel Barceló, vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern, a la qual s’ha presentat l’esborrany de l’impost.

 

En aquest sentit, Ensenyat ha reclamat una participació activa del Consell de Mallorca dins la comissió per a l’impuls del turisme sostenible ja que, segons ha indicat, “l’objectiu del nou impost és el de promocionar un model turístic sostenible, i això implica potenciar el medi ambient, el nostre patrimoni i la Serra de Tramuntana, entre d’altres”.

 

Ensenyat ha remarcat que “moltes d’aquestes actuacions s’emmarquen dins àrees que són competència del Consell de Mallorca”, i ha manifestat la voluntat de que hi hagi una bona coordinació entre ambdues institucions a l’hora gestionar els fons que es recaptin amb el nou tribut.

 

Per la seva part, el vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern, Biel Barceló, ha convidat als responsables de la institució insular a presentar propostes de projectes que en el futur podran ser finançats amb el Fons per a l’impuls del Turisme Sostenible.

 

A la trobada entre les dues institucions també hi ha participat el conseller insular d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, el secretari general de la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern, Josep Mallol, l’assessor tècnic, Antoni Sansó, i el director general de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Palma, Alfonso Meaurio.

 

Ensenyat i Barceló també han parlat del traspàs de les competències de promoció turística de Mallorca, i de l’estat de les inversions estatutàries.