Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell manté fins a l'any que ve els apartaments habilitats durant l'estat d'alarma per acollir dones víctimes de violències masclistes

El Consell manté fins a l'any que ve els apartaments habilitats durant l'estat d'alarma per acollir dones víctimes de violències masclistes

(27/06/2020)

La presidenta Cladera ha visitat les treballadores i dones víctimes acollides pel servei d'habitatge del Consell

Els apartaments que el Consell de Mallorca va habilitar a l'inici de l'estat d'alarma per acollir dones en situació de violències masclistes continuaran operatius fins a finals del mes de desembre. Es tracta d'una vintena d'apartaments que ampliaven l'oferta de places del servei d'allotjament i acompanyament a víctimes de violències masclistes de Consell, i que s'ha decidit mantenir en funcionament tot i l'entrada a la nova normalitat. Ara mateix, 14 d'aquests apartaments estan ocupats per 14 dones i 12 menors d'edat.

La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, acompanyada de la consellera de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, han visitat les treballadores i dones víctimes que ara mateix estan acollides en aquests apartaments, algunes d'elles, amb els seus fills o filles.

El motiu de la visita ha estat conèixer com han viscut les dones víctimes la situació de confinament i estat d'alarma i el procés d'adaptació al servei d'acolliment. En aquest sentit, les dones usuàries del servei han elaborat i editat un vídeo en el qual expliquen què ha suposat per a elles i per als seus fills o filles, haver tengut accés a aquest servei i sortir d'una situació de violència masclista.

La presidenta Cladera, consellera i directora general també han volgut agrair a les treballadores d'aquest servei essencial la seva feina, dedicació i responsabilitat des de l'inici de la crisi sanitari.

Els 23 apartaments, habilitats a l'inici de la crisi de la Covid-19, i en col·laboració amb ajuntaments i la Federació Hotelera de Mallorca, han permès cobrir la demanda des de l'estat d'alarma en previsió d'un possible augment de casos de violències masclistes, tant durant com després de la situació de confinament; garantir l'establiment de mesures de protecció al Casal Ariadna, que és el principal recurs residencial del Consell i que ara mateix acull 15 dones i 2 menors d'edat; i incrementar l'oferta de places disponibles al servei residencial per a dones víctimes de la institució insular.

L'atenció del Consell de Mallorca a dones víctimes de violències masclistes no s'ha aturat en cap moment. Declarat servei essencial, ha estat reforçat i ampliat amb l'objectiu que cap dona que ho hagués de mester quedàs desatesa, ni durant el confinament ni durant el procés de desescalada. En aquest sentit, el Consell, a més d'habilitar els apartaments per ampliar el servei, també ha creat, en col·laboració amb Metges del Món un nou servei d'habitatge i acompanyament a dones en situació de prostitució i explotació sexual, que ofereix 25 apartaments, ocupats ara mateix per 20 dones. També, i dins el pla de reactivació social i econòmica "Mallorca Reacciona", s'han incrementat les hores del servei d'atenció psicològica (51 hores setmanals més); es va posar en marxa un canal de comunicació privat i confidencial amb les víctimes; es reforçà el telèfon d'atenció a víctimes del Consell (971598205), s'han mantingut tots els serveis (atenció psicològica, informació, assessorament jurídic i habitatge) i es va posar en marxa una campanya de sensibilització social envers les violències masclistes.