Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell mediarà en el conflicte dels treballadors de les empreses adjudicatàries dels serveis de neteja i seguretat

El Consell mediarà en el conflicte dels treballadors de les empreses adjudicatàries dels serveis de neteja i seguretat

(26/10/2015)

El president del Consell, Miquel Ensenyat, i la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, han atès els treballadors que es manifestaven davant la seu del Consell avui dematí. El president i la consellera s’han compromès a fer de mediadors en el conflicte per cercar una solució i vetlar perquè els contractes es compleixin.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, i la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, han escoltat les peticions dels treballadors de les empreses adjudicatàries del servei de neteja, Klüh Linaer, i de seguretat, Salzillo Seguridad SL. Aquests treballadors, que no depenen directament de la institució insular, es manifestaven davant la seu del Consell i el president i la consellera han baixat per interessar-se per les seves demandes.

Tot seguit, el president ha convidat tots els manifestants a entrar al Consell per poder parlar tranquil·lament. A continuació, la consellera Palomino ha explicat que des del primer moment «que vàrem tenir consciència del problema, ens vàrem reunir amb el secretari general de Comissions Obreres de la Federació de Construcció i Serveis, Miguel Ángel Pardo, per conèixer la situació». Després, «des del departament, vàrem mantenir contactes amb les empreses i els vàrem traslladar la nostra preocupació perquè es trobi una solució al més aviat possible». En aquest sentit, la consellera s’ha ofert perquè «el departament faci de mediador entre ambdues parts amb la finalitat de posar fi al conflicte». Des del Consell, «no ens podem permetre que els treballadors no cobrin en temps i forma». No obstant això, el Consell ha de seguir el compliment de la normativa de contractació administrativa del sector públic.  

A més, algunes treballadores del servei de neteja han exposat els possibles riscos laborals que corren quan utilitzen alguns productes. Palomino ha manifestat la seva màxima preocupació davant aquest fet i ha anunciat que «s’investigaran les condicions de treball perquè es pugui prioritzar la salut per davant de tot». És per això que ja s’han nomenat diferents responsables de seguiment dels contractes a tots els edificis i, des del Consell, «vetlarem perquè aquests es compleixen al 100 %».

Durant el 2016 acaba el contracte del servei de neteja. En aquest moment, tocarà obrir un nou concurs i ja s’ha decidit que s’hi inclouran tot un seguit de clàusules socials i laborals que garanteixin unes condicions de treball òptimes. El contracte del servei de seguretat finalitza al 2018.

Finalment, la consellera ha convocat el secretari general del sindicat Miguel Ángel Pardo a una reunió la setmana que ve per fer un seguiment de les seves peticions. En aquesta trobada, Palomino examinarà la situació actual dels contractes.