Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell millora l’eficiència financera i s’estalvia més de 300.000 euros

El Consell millora l’eficiència financera i s’estalvia més de 300.000 euros

(29/10/2015)

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat que se sol•liciti al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques la devolució de les quanties a retornar de la participació dels ingressos de l’Estat de 2013 en deu anys sense interessos. D’aquesta manera, el Consell podrà avançar el pagament de crèdits bancaris que sí suposen un cost econòmic.

El Consell de Mallorca retornarà la quantitat que deu al Govern d’Espanya per la participació dels ingressos de l’Estat de l’any 2013 gradualment per poder estalviar més de 300.000 euros.

La quantitat que es devia era de 6.226.867,58 euros. La primera intenció del Consell era retornar aquesta quantitat en un sol pagament. No obstant això, el Consell té la possibilitat de retornar aquests 6,2 milions d’euros en 10 anys i sense cap tipus de cost suplementari. Per tant, aplicant els principis d’eficiència econòmica, el Consell sol·licitarà fer aquest pagament en les 120 mensualitats possibles.

D’aquesta manera, el Consell podrà dedicar una part d’aquests doblers a pagar deute, que sí li suposa un cost econòmic dels interessos bancaris. El resultat és que la institució insular es pot estalviar fins a 310.378 euros. L’únic canvi que es fa és amortitzar abans una part del deute bancari, en lloc de reintegrar-lo de cop al Ministeri.

Per al conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, «aquesta operació significa un estalvi per al Consell que permetrà dedicar-lo a fer política per a la gent. Es demostra que petites passes en l’eficiència econòmica poden millorar la situació financera del Consell.»