Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell no té la intenció de derogar la NTC

El Consell no té la intenció de derogar la NTC

(10/05/2016)

Davant el requeriment de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), el Consell seguirà endavant amb la Norma Territorial Cautelar «perquè només és l’eina que permetrà ordenar els equipaments comercials durant la redacció del Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercial».

El Consell de Mallorca informa que no té la intenció de derogar la Norma Territorial Cautelar (NTC), després que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ho hagi requerit.

Segons la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, la decisió de la CNMC «entra dins les previsions que teníem des de que vàrem observar com admetien a tràmit la reclamació d’ANGED (Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució). Per tant, des de l’Estat, s’atacarà al Consell de Mallorca per aprovar una NTC que permet ordenar els equipaments comercials pel que fa al territori.»

La CNMC és una organisme «amb una vessant molt liberal a l’hora d’aplicar la legislació i dóna mostres de no conèixer la realitat insular. Si s’apliquen decisions molt liberalitzadores a un territori limitat, com és la nostra illa, pot anar en contra del que la CNMC pretén defensar, perquè es més probable que es donin situacions de monopoli o oligopoli».

El Consell seguirà defensant la necessitat de la NTC i, en aquest sentit, «esperam que la CNMC, davant la negativa del Consell, no continuï utilitzant els mitjans públics per atacar a una altra administració».