Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell obre la segona convocatòria d’ajudes directes per a empreses de distribució majorista i discoteques

El Consell obre la segona convocatòria d’ajudes directes per a empreses de distribució majorista i discoteques

(06/03/2021)

La institució insular ja ha posat a disposició dels sectors econòmics 24.810.000 € 

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, obre una nova convocatòria extraordinària d’1.310.000 € per a ajudes directes al sector del comerç majorista de mercaderies i a les sales de ball i discoteques de l’illa. La finalitat de la convocatòria, que és la segona per aquesta tipologia d’empreses, és pal·liar el greuge que han sofert per les mesures sanitàries de contenció de la covid-19.  

L’ajut és un import cert de 3.000 € per empresa o establiment. En el cas de les sales de ball o discoteques, si tenien més d’un establiment obert al públic quan va esclatar la pandèmia, poden demanar ajut per a un màxim de dos establiments, amb la qual cosa rebran un màxim de 6.000 € d’ajuda directa. 

Els beneficiaris són les empreses dedicades a la distribució majorista de tota classe de mercaderies, de matèries agràries, productes alimentaris, i altres productes que s’han vist afectats pel tancament dels bars i restaurants i aquelles sales de ball i discoteques amb ERTO des del mes de març de 2020. 

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) publica avui aquestes ajudes, que es podran sol·licitar en línia a partir de demà a www.ajutsmallorca.com. Com a la resta d’ajudes convocades fins ara, consta d’uns tràmits àgils que fa que la resolució i el pagament es facin de forma ràpida i les ajudes arribin com abans millor a la ciutadania. 

24.810.000 € en ajudes directes

Des del passat desembre, la institució insular ha posat a disposició de la ciutadania recursos públics per ajudar a superar la complicada situació econòmica que ha deixat la pandèmia en les empreses de l’illa. Restauració, gimnasos, empreses d’organització d’esdeveniments, firaires i balnearis són els altres sectors beneficiats amb ajudes directes. 

De moment, la Fundació Mallorca Turisme ja ha abonat 8.817.000 € en concepte d’ajudes directes dels 23.500.000 que s’han posat a l’abast dels diferents sectors. Les ajudes ja pagades han beneficiat 5.080 entitats. Amb aquesta convocatòria d’avui, el total d’ajudes sumarà 24.810.000 €.