Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell ofereix al Govern i als ajuntaments un conveni per impulsar la implantació de l’administració electrònica

El Consell ofereix al Govern i als ajuntaments un conveni per impulsar la implantació de l’administració electrònica

(04/03/2015)

La presidenta Maria Salom s’ha reunit avui amb batles, regidors i tècnics de l’administració autonòmica i de les corporacions municipals

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, s’ha reunit avui amb batles, regidors i tècnics de l’administració autonòmica i de les corporacions municipals per recollir les inquietuds de les diverses instàncies administratives en relació a la implantació del servei d’administració electrònica.

 

Per part del Consell de Mallorca, també han estat presents en aquesta trobada, que ha tingut lloc a la seu de la Felib, el conseller de Cooperació Local, Bernardí Coll, i els directors insulars de Projectes i Relacions Institucionals, Segismundo Morey i Maribel Crespí, respectivament.

 

Una de les propostes que ha sorgit de la reunió és la signatura d’un conveni que agrupi totes les administracions  ―Consell de Mallorca, Govern de les Illes Balears i ajuntaments―, amb la finalitat d’establir vincles que agilitin la implantació de l’administració electrònica a Mallorca. De moment, el Consell ha destinat al pressupost de 2015 una partida de 300.000 euros amb la idea d’iniciar aquest projecte, a partir del qual, es dotarà cada ajuntament d’un registre telemàtic, que eviti a la gent haver-se de desplaçar a les seus administratives i que els ofereixi l’opció fer els tràmits des de ca seva.

 

El desenvolupament d’una actuació d’aquestes característiques exigeix, segons ha remarcat Salom, «un esforç que ha de ser compartit per les diverses administracions», objectiu que es podria concretar mitjançat la signatura del conveni.

 

Tots els assistentes han estat d’acord en unir esforços i aportar els recursos de cada institució per implantar l’administració electrònica.

 

El consorci d’informàtica TIC Mallorca ja ha redactat el projecte eAdmin per crear una plataforma de tramitació electrònica basada en les eines del Pla Anibal.

 

En primer lloc, s’elaboraria un catàleg de procediments en el qual es pugui consultar la documentació que cal  per fer un tràmit determinat i, després, es discutiria quina tramitació es podria fer des de l’ordenador, des de  certificats d’empadronament, per viatjar i de convivència, fins a tramitar una llicència exprés, e una primera fase. La idea és ampliar el nombre de tramitacions que es pugin fer des de casa.