Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell opta per la gastronomia mallorquina a FITUR

El Consell opta per la gastronomia mallorquina a FITUR

(18/01/2016)

El president del Consell, Miquel Ensenyat; el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard, assistiran a la Fira Internacional de Turisme de Madrid. El Consell hi serà present amb un show cooking del cuiner Miquel Calent.

El Consell de Mallorca serà present a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR) els propers dies amb una aposta per la gastronomia mallorquina. En representació de la institució insular hi participaran el president, Miquel Ensenyat; el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard.

El cuiner Miquel Calent serà l’encarregat de traslladar la gastronomia de Mallorca a FITUR. Cuinarà en directe i posarà a disposició dels assistents dues tapes que integren molts ingredients representatius de la nostra terra.

El conseller Bonet ha remarcat que és “una passa més per tenir més experiència en la promoció turística, tenint en compte que les competències s’han de transferir al Consell al 2017”. En aquest sentit, “cercam productes que permetin allargar la temporada i, a més, la gastronomia aporta un valor afegit per la promoció de Mallorca com a destí turístic. Volem que la nostra illa es faci notar amb una cuina arrelada a la nostra terra”.

La primera tapa és un bescuit de garrova, confitura d’ametlla i moraduix, brossat enriquit, melassa de cítrics i albercoc sec. Aquesta tapa és apte per a celíacs i per a vegetarians. La segona, és una galeta d’oli i xeixa, crema de tap de cortí, porc negre marinat al carbó i escuma de tem.

Miquel Calent (Campos, 1974) és cap de cuina del restaurant Can Calent de Campos. Ha col·laborat amb programes de televisió, ha estat jurat a Cuina i Guanya, i amb llibres de cuina. El cuiner elaborarà 1.500 tapes entre els dies que estarà exposat el show cooking.

A més, la directora insular ha explicat que l’artesania de Mallorca també estarà present a FITUR amb la tela de llengües. A part, ha manifestat que “volem ser l’altaveu de tots els ajuntaments de Mallorca que aposten per la promoció turístic” i, per això, hi haurà informació turística dels municipis al mostrador de Mallorca.       

Totes les activitats que durà a terme el Consell a FITUR han estat finançades pel Pla de Competitivitat Turística de Mallorca Diversa.