Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell posa en marxa mesures urgents a la carretera Artà-Can Picafort

El Consell posa en marxa mesures urgents a la carretera Artà-Can Picafort

(20/10/2017)

Al tram que es considera més perillós, s’ha pintat la doble línia continua per evitar els avançaments i es recomana circular a 70 quilòmetres per hora. A més, s’ha incrementat el nombre de senyals verticals.

El Departament de Territori i Infraestructures ha posat en marxa tot un seguit d’actuacions urgents a la carretera Artà-Can Picafort (Ma-12) per evitar els accidents a un tram que s’ha considerat perillós.

Tot i que les condicions de la carretera són adients per ser una recta i que compta amb bona visibilitat, el nombre d’accidents s’ha incrementat i això ha fet que el Consell de Mallorca s’hagi plantejat dur-hi a terme algunes mesures.

Les primeres actuacions, que s’han executat avui, consisteixen en pintar doble línia contínua entre el punt quilomètric 13,4 i el 14,1 que aniria des de l’enllaç de Son Serra fins després de l’accés a l’ermita i al restaurant Rancho Grande. Durant tot aquest tram, estaran prohibits els avançaments però es permetran els girs a l’esquerra.

A més, la velocitat es recomana a 70 quilòmetres per hora. Per altra banda, també s’ha augmentat el nombre de senyals verticals. En total, s’han incorporat a la via 8 senyals noves.

Des del Departament de Territori i Infraestructures, s’està treballant amb un projecte de millora d’aquesta via. Una de les principals actuacions que s’hi volen dur a terme és l’ampliació de vorals per a millorar la seguretat per als ciclistes. No obstant això, també es plantejaran algunes solucions als problemes de perillositat que presenta aquest tram tot i que encara no estan decidides.