Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell posa en marxa programes nous dirigits a l’àmbit esportiu

El Consell posa en marxa programes nous dirigits a l’àmbit esportiu

(28/09/2021)

Entre els nous projectes s’inclouen més estades temàtiques amb les federacions esportives i activitats d’envelliment actiu amb els ajuntaments, a banda de més revisions a càrrec del Servei de Medicina Esportiva

El Consell de Mallorca ha presentat avui la programació per a la temporada 2021-2022 a la presidència o al personal tècnic de 34 federacions esportives. Es tracta de totes les subvencions, els serveis i les activitats de foment de l’esport que el Departament de Turisme i Esports posa a l’abast de federacions, ajuntaments, clubs i entitats esportives, AMIPA i persones usuàries, amb l’objectiu de promoure l’esport en xarxa i que l’activitat esportiva segueixi creixent a l’illa. 

La presentació ha comptat amb l’assistència del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, la directora insular d’Esports, Margalida Portells, i les presidències o el personal tècnic de les 34 federacions amb les quals el Consell col·labora, i ha tengut lloc a la seu de la Federació de Futbol de les Illes Balears. L’acte vol donar a conèixer les novetats de primera mà i, a la vegada, apostar per una interacció major amb les federacions esportives, de cara a establir més programes ludicoesportius treballats conjuntament amb la intenció de promocionar modalitats diferents.

Entre els programes nous destaquen les «Estades esportives» temàtiques, per potenciar i fomentar la pràctica d’exercici físic en l’àmbit familiar, que volen tematitzar-se amb esports concrets. L’àrea d’Esports del Consell també ha posat en marxa el programa «Mou-te amb salut!», una proposta esportiva nova per a ajuntaments basada en dos blocs d’activitat regular de promoció esportiva per a la segona i la tercera edat. Cal esmentar la recent renovació del Servei de Medicina, que passarà a ampliar les revisions mèdiques de 6.000 a 12.000 anuals; i l’encetat «Activa’t», que inclou un paquet d’activitats familiars per als municipis, compost per jocs per a infants, entrenaments per a joves i adolescents, xerrades obertes i esport a la natura.

Durant el 2021-22, el Consell de Mallorca seguirà donant suport econòmic a federacions i al teixit esportiu. Enguany s’han aportat nominatives a federacions per valor d’1.373.676 euros que han arribat a 33 federacions i 34.000 esportistes. Cal destacar la reobertura de la subvenció RenovEsport de 10 milions, per a la millora d’instal·lacions esportives municipals en el període 2020-22. Les subvencions a la xarxa esportiva mallorquina sumen en total 11.430.000 euros, que permeten, no només donar suport a l’activitat esportiva, sinó també a la logística de clubs i entitats.

Programes de foment esportiu

Actualment, entre els programes més demandats trobam el «Suma’t», tallers esportius en horari escolar, que arriba a 35.000 infants i més de 200 centres educatius. També els «Jocs esportius escolars», diades i jornades esportives no competitives que han pogut gaudir més de 60.000 joves esportistes, en modalitats com atletisme, bàsquet, futbol, gimnàstica rítmica o tennis taula, entre d’altres. Cal destacar el Circuit de Curses Familiars a la Serra de Tramuntana, que enguany commemora els 10 anys del segell de Patrimoni de la Humanitat, i arriba a 10 pobles amb més de 1.500 participants. 

La Direcció Insular d’Esports també manté una bona col·laboració amb esportistes de primera, tant a nivell de clubs com individuals, per a la transmissió de valors entre el jovent, aprofitant que aquests són un exemple i una referència a seguir.