Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell potenciarà amb la fundació deixalles la reutilització d'aparells elèctrics

El Consell potenciarà amb la fundació deixalles la reutilització d'aparells elèctrics

(04/10/2019)

La consellera Ribot dona el suport de la institució insular al treball d'inserció laboral i cura mediambiental de l'entitat

  El Consell potenciarà i estudiarà fórmules de col•laboració amb la Fundació Deixalles per la reutilització d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE). La vicepresidenta segona de la institució insular i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha donat suport a la feina desenvolupada per Deixalles en el transcurs d'una reunió celebrada avui amb la directora de la Fundació, Xesca Martí, i la responsable de l'àrea ambiental de l'entitat, Maria Suau.


Més de 800 persones que han passat per la Fundació Deixalles han estat integrades al món laboral ordinari. Concretament, quasi 100 treballadors d'aquesta organització fan feina actualment a les instal•lacions de les concessionàries del Consell en el tractament de residus, Tirme i Mac Insular. "Som perfectament conscients de la tasca que desenvolupa la Fundació Deixalles, tant en la reutilització de recursos com en la inserció laboral de moltes persones", ha declarat Ribot.


"La reutilització d'aparells elèctrics i electrònics té dos vessants: la purament laboral i la mediambiental", ha especificat la presidenta de la Fundació, Xesca Martí. Martí ha afegit que els col•lectius d'inserció laboral i en risc d'exclusió social "tenen la mateixa qualitat laboral" que la resta d'empleats. La portaveu de la Fundació Deixalles ha insistit en què "molts materials que es podrien reutilitzar actualment no passen per aquest procés".


La directora de la Fundació Deixalles ha presentat avui a la consellera Ribot la memòria d'actuacions corresponent a l'any 2018. El 80% de les persones integrades a Deixalles son procedents de col•lectius vulnerables. Un 69% ha rebut suport social. La Fundació és un organisme molt implicat en els aspectes fonamentals de l'economia circular, una de les prioritats del departament de Medi Ambient del Consell.