Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell prepara la segona edició de les subvencions a projectes empresarials liderats per dones

El Consell prepara la segona edició de les subvencions a projectes empresarials liderats per dones

(11/07/2022)

El conseller Javier de Juan avança la presentació de la nova línia d’ajudes a emprenedores en la presentació a Inca del documental “Amb nom de dona” que retrata les experiències de diversos projectes d’èxit que s’han posat amb el suport del Consell de Mallorca.

El Consell de Mallorca posarà en marxa la tercera edició del programa d’ajudes a emprenedores dins del darrer semestre d’enguany. Així ho ha anunciat avui el conseller de Presidència, Javier de Juan, en el decurs de l’acte “Amb nom de dona” celebrat a Inca, que ha comptat amb la presencia del batle de localitat, Virgilio Moreno. En les dues primeres edicions, en 2021, es van poder impulsar 25 projectes empresarials liderats per dones a Mallorca, la qual cosa es considera “un autèntic èxit” segons de Juan.

“El projecte és pioner, i va sorgir en el moment de major necessitat durant la crisi econòmica causada per la pandèmia”, ha afirmat el conseller de Presidència. Davant l'èxit de les dues convocatòries que es van fer el 2021, el Consell ha decidit consolidar aquest programa, al qual ja ha destinat 1,5 milions d’euros.

“La pandèmia ens ha tornat a mostrar que la crisi té cara de dona, però també pot ser la cara de la recuperació; sabem que en les dones hi ha una potent llavor de transformació i des del Consell estem decidits a seguir impulsant aquests projectes”.

Les línies de finançament, impulsades des de la Direcció Insular de Coordinació del Departament de Presidència, ofereixen oportunitats des de la promoció econòmica i l'impuls del lideratge empresarial, emprant una fórmula mixta de finançament, donant sortida a projectes transformadors.

De Juan ha remarcat la importància de que ”la informació  d’aquestes línies circulin de manera fluïda a través dels canals d’informació de cada municipi, per que és aquesta xarxa municipal la que pot aconseguir trobar nous projectes d’emprenedoria lligats al territori, transformadors i amb nom de dona”.  

De la mateixa manera que les dues primeres línies, la tercera edició dels ajuts a projectes transformadors liderats per dones es dedicarà a finançar projectes empresarials singulars que contribueixen a la transformació del model econòmic i social, que produeixin canvis positius, significatius i de sostenibilitat mediambiental en benefici de les persones.