Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell presenta el 86è Gran Premi de Trot 2019

El Consell presenta el 86è Gran Premi de Trot 2019

(15/05/2019)

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, el president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca (IEHM), Jaume A. Ramis, i el president de la Federació Balear de Trot (FBT), Joan Llabata, han presentat el 86è Gran Premi Nacional de Trot 2019, que es disputarà aquest diumenge 19 de maig a l'Hipòdrom de Son Pardo.

Durant l'acte s'han donat a conèixer les principals activitats previstes per al cap de setmana així com la manta i el trofeu elaborats pel ceramista Joan Pere Català.

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha afirmat que "l'autofinançament del trot és necessari, per això des del Consell sempre hem defensat que s'ha d'apostar per una via de finançament privada, mitjançant el joc extern, per deixar de dependre de l'administració pública." Font ha expressat que "cada edició és una nova oportunitat per fer balanç i ser conscients de tot el que hem aconseguit i el que encara podem fer per situar el trot al lloc que es mereix. Si cal, buscant noves fórmules de suport i col·laboració."

Per altra part, el president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca (IEHM), Jaume A. Ramis, ha fet un resum del programa del cap de setmana i ha assegurat que "el Gran Premi Nacional del Trot arriba a la seva 86a edició amb força renovada, estic convençut que l'interès creixent que aquest gran esdeveniment desperta entre el públic local i estranger es farà notar un any més a Son Pardo". Ramis ha finalitzat la seva intervenció afirmant que "sabem les dificultats administratives que han sorgit aquests anys, però la nostra voluntat ha estat sempre que no s'aturés l'activitat dels hipòdroms i els premis es paguin en un temps raonable i, de moment, ho hem aconseguit".

A la carrera hi participaran 16 poltres i es coronarà el millor producte nacional de tres anys. El programa esportiu començarà dissabte horabaixa, i diumenge arribarà al seu moment més important a les 18.00 hores amb la celebració del Gran Premi Nacional. Durant la jornada de diumenge hi haurà diverses activitats per a totes les edats i públics, com per exemple una fira de productes locals, i també activitats infantils i una exposició de falconeria, mentre que el dissabte horabaixa se celebraran dues proves que desperten gran expectació entre el públic, el Gran Premi Consell de Mallorca – Joan Verger Pocoví i el Gran Premi de Minitrot, en la que participarà la pedrera del trot de les Illes.

Enguany també es podran veure una mostra dels cartells de les últimes edicions del Gran Premi i com és tradicional, s'ha organitzat el concurs de dibuixos escolars relacionats amb el món del cavall, a la qual han participat centenars de nines i nins en edat escolar. Les làmines d'aquest concurs romandran exposades durant tot el cap de setmana a les instal·lacions de l'hipòdrom.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència de nombrosos representants del món del trot, així també amb alguns propietaris i menadors que participaran en la cursa de diumenge.