Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell presenta el Distintiu Serra de Tramuntana, una eina per reactivar l’economia i preservar aquest Patrimoni Mundial

El Consell presenta el Distintiu Serra de Tramuntana, una eina per reactivar l’economia i preservar aquest Patrimoni Mundial

(03/03/2023)

El segell el poden utilitzar pagesos, ramaders, propietaris de possessions, restauradors, comerços, empreses de serveis culturals i guies de muntanya.

El Consell presenta el Distintiu Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial en un acte que s’ha dut a terme a la finca de Son Marroig, Deià. 

Aquest nou segell és una eina per reactivar l’economia i preservar aquest Patrimoni Mundial. “El distintiu serveix perquè les persones que consumeixen un producte o un servei que dugui aquest reconeixement, sàpiga que està col·laborant amb el manteniment, preservació i protecció de la serra de Tramuntana”, ha assegurat la consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana, Maria Antònia Garcías

La consellera ha remarcat que és un projecte en el qual s’hi està treballant des de fa més de cinc anys i ara, finalment, veu la llum. “Aquest distintiu posa l’accent en la dificultat de produir a la Serra productes de gran qualitat i competitius en el mercat”, ha dit.

El projecte va més enllà de la reactivació econòmica, també és un incentiu per l’agricultura ecològica, la incorporació de les energies renovables, el manteniment o renovació de les varietats tradicionals i l’ús de productes de quilòmetre zero. De fet, aquests són alguns dels compromisos que assumeixen les empreses que s’adhereixen al Distintiu i que han d’assolir en un termini de tres anys. 

El Consell, a través del Consorci Serra de Tramuntana, es compromet a posar en marxa campanyes de difusió per donar a conèixer totes aquestes empreses, que són responsables i fan de la Serra un indret més sostenible.

Garcías ha recordat que ja hi ha 400 productors adherits al Distintiu. La Cooperativa de Sant Bartomeu de Sóller, Formatges Tramuntana, Vinyes Mortitx i la Cooperativa pagesa de Pollença varen signar el conveni amb el Consell de Mallorca per formar part del Distintiu

Garcías ha animat tots els sectors i empreses compromesos amb la Serra a fer feina plegats per promoure, amb aquest distintiu, una economia sostenible a la Serra. I també ha fet una crida a la ciutadania “a consumir aquests productes o serveis per contribuir a preservar la Serra de Tramuntana perquè la puguin gaudir les generacions futures”.

A l’acte han assistit la consellera d'Agricultura, Mae de la Concha i el batle de Deià, Lluís Apesteguia. I ha estat presentat per l’actriu Alícia Garau i ha comptat amb una demostració, i degustació, de plats elaborats amb productes de la Serra, per part de cuiners de prestigi, com són Ricardo Rossi, de Frédérick restaurant (Valldemosa), Maria Solivellas, del restaurant Ca Na Toneta (Caimari) i Marga Coll del restaurant Miceli (Selva).