Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell promociona Mallorca com a destinació de turisme de natura a la fira «Birdfair» al Regne Unit

El Consell promociona Mallorca com a destinació de turisme de natura a la fira «Birdfair» al Regne Unit

(19/08/2019)

El Consell de Mallorca participa a la fira «Birdfair» amb un estand propi per promocionar l’illa com a destinació de turisme de natura. Aquesta trobada internacional congrega anualment més de 24.000 visitants interessats en l’observació d’aus.

La fira, que es du a terme entre el 16 i el 18 d’agost a Rutland Water, al Regne Unit, és un dels esdeveniments internacionals sobre ornitologia més destacats d’Europa i genera un producte turístic molt especialitzat. Mallorca vol ser present entre els 450 exhibidors que en prenen part.

El perfil de les persones interessades a visitar l’illa per observar aus suposa un element molt desestacionalitzador ja que la tardor i la primavera són èpoques molt recomanables per a aquesta activitat, per l’alta diversitat d’espècies que s’hi concentren.

 

Mallorca, destinació birdwatching

Cal destacar que la nostra illa és un lloc privilegiat per a l’albirament d’aus, amb prop de 350 espècies observables. La situació estratègica de l’arxipèlag balear dins la ruta migratòria europea occidental genera que nombroses espècies s’aturin a Mallorca per descansar i alimentar-se.

A més, l’illa compta amb set punts d’albirament: la Reserva Natural de s’Albufereta, el Parc Natural de Mondragó, el Parc Natural de l’Albufera, el Parc Natural des Trenc, el Parc Natural de la Serra de Tramuntana, el Parc Natural Maritimoterrestre de Cabrera i el Parc Natural de sa Dragonera.

 

Projectes de conservació

A més de promoure el turisme de natura, la «Birdfair» és un impulsor important de projectes de conservació vinculats amb l’ornitologia. L’edició d’enguany durà a terme diferents activitats per recaptar fons destinats a protegir aus a Siem Pang, Cambodja. Des de la primera fira, que va tenir lloc el 1989 fins avui, han estat més de cinc milions de lliures les que s’han recaptat per a diferents iniciatives internacionals de conservació.